Samen de coronacrisis het hoofd bieden

We zijn in een unieke situatie beland. We hebben het volste vertrouwen in al onze medewerkers die patiënten met het coronavirus opvangen, behandelen en verzorgen. Om te zorgen dat ze zo lang en gezond mogelijk hun belangrijke werk kunnen blijven doen, willen we ze een steuntje in de rug geven. Ook willen we zorgen voor afleiding en ontspanning voor onze patiënten in het UMC Utrecht en de kinderen in het WKZ. Onze onderzoekers werken hard aan een behandeling van patiënten met corona. Dit alles kan niet zonder uw steun.

Helpt u mee?

Samen de coronacrisis het hoofd bieden

Gelukkig zien we in het UMC Utrecht, net als in de rest van Nederland, dat er minder mensen met het coronavirus worden opgenomen. De eerste golf lijkt voorbij. De reguliere zorg komt weer op gang en ook het onderzoek wordt weer gefaseerd opgestart. Maar we weten niet wat de toekomst brengt en zullen als ziekenhuis alles doen om voorbereid te zijn op de komende onzekere periode.

Groot gevoel van saamhorigheid

We waren er echt een beetje stil van; alle mooie en hartverwarmende initiatieven die de afgelopen maanden op ons ziekenhuis af kwamen vanuit de samenleving. Al deze bijdragen maakten het mogelijk dat we in deze bijzondere tijd patiënten en zorgverleners in het UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis een hart onder de riem konden steken. Onze waardering hiervoor is heel groot! Namens alle patiënten en alle medewerkers willen wij alle bedrijven, partners en particulieren die al in actie zijn gekomen voor onze patiënten en zorgverleners heel hartelijk danken. Zonder jullie hulp was de strijd tegen het coronavirus een stuk ‘zwaarder’ geweest.

Tijdens de COVID-19 periode hebben wij 4 prachtige projecten kunnen realiseren:

Onze experts aan het woord

Wetenschappelijk onderzoek hervat

Door de maatregelen rondom het coronavirus was veel onderzoek stilgelegd. Sinds 1 juni heeft het UMC Utrecht een deel van het laboratoriumonderzoek hervat, passend binnen de uitgangspunten en randvoorwaarden. Alles wat vanuit huis uit kan onderzocht worden, gebeurt vanuit huis. Onderzoek dat niet vanuit huis kan plaatsvinden, wordt stapsgewijs opgeschaald.

Bedankt voor jullie betrokkenheid!

Afleiding en ontspanning voor de kinderen in het WKZ

Powernapstoel voor medewerkers Intensive Care

Duizenden bossen bloemen voor medewerkers, patiënten en bezoekers, aangeboden door kwekerij Fleurwijk uit Brakel.

Speelgoed en knutselmaterialen voor de kinderen in het WKZ geschonken door WildBrain.

E-sporters van FC Utrecht spelen online een potje FIFA tegen kinderen in het WKZ.

Steps voor de kinderen van jeugdpsychiatrie

Een doos mondkapjes voor afdeling Pelikaan in het WKZ van ouders. Als dank voor de goede zorg voor hun dochter.

KRO-NCRV bezorgt rozen voor het zorgpersoneel.

Lieve post van Zuiderzeezwemmers uit Dronten voor de kinderen in het Wilhelmina Kinderziekenhuis.

Twee wipstoeltjes gekregen van 4Moms voor afdeling Papegaai in het WKZ.

Rituals handcreme