Samen de coronacrisis het hoofd bieden

We zijn in een unieke situatie beland. We hebben het volste vertrouwen in al onze medewerkers die patiënten met het coronavirus opvangen, behandelen en verzorgen. Om te zorgen dat ze zo lang en gezond mogelijk hun belangrijke werk kunnen blijven doen, willen we ze een steuntje in de rug geven. Ook willen we zorgen voor afleiding en ontspanning voor onze patiënten in het UMC Utrecht en de kinderen in het WKZ. Onze onderzoekers werken hard aan een behandeling van patiënten met corona. Dit alles kan niet zonder uw steun.

Helpt u mee?

Samen de coronacrisis het hoofd bieden

Inmiddels raakt het coronavirus ons overal, zowel op het werk als in de privésituatie. We zijn in een unieke situatie beland met enorme uitdagingen voor een ieder en in het bijzonder voor de medewerkers in de zorg. We hebben het volste vertrouwen in alle medewerkers die in het UMC Utrecht patiënten met het coronavirus opvangen, behandelen en verzorgen. Voor onze reguliere patiënten leveren we nog steeds alle spoedeisende zorg en behandelingen die niet uitgesteld kunnen worden.

U kunt ons helpen!

Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) zet zich in deze bijzondere tijden in voor een aantal projecten. Hiermee kunnen we samen het verschil maken. Wij kunnen dit niet zonder uw steun.

Help ons in de strijd tegen het coronavirus

Het laatste nieuws van onze experts

Groot gevoel van saamhorigheid

We hebben nu te maken met extra werkdruk in de zorg, maar het genereert ook een gevoel van verbinding om gezamenlijk het hoofd te bieden aan deze crisis. We zetten ons in om alle hulp die wordt aangeboden door bedrijven en particulieren in goede banen te leiden. Want er is een groot gevoel van saamhorigheid in de samenleving. Fantastisch om te zien!

Wij zijn trots op alle bedrijven, partners en particulieren die al in actie zijn gekomen voor onze patiënten en zorgverleners. Iedereen die hieraan heeft bijgedragen:  heel hartelijk bedankt!

Wij wensen iedereen veel sterkte in deze bijzondere tijd. Zorg goed voor uzelf en elkaar!

Bedankt voor jullie betrokkenheid!

Afleiding en ontspanning voor de kinderen in het WKZ

Powernapstoel voor medewerkers Intensive Care

Duizenden bossen bloemen voor medewerkers, patiënten en bezoekers, aangeboden door kwekerij Fleurwijk uit Brakel.

Speelgoed en knutselmaterialen voor de kinderen in het WKZ geschonken door WildBrain.

E-sporters van FC Utrecht spelen online een potje FIFA tegen kinderen in het WKZ.

Steps voor de kinderen van jeugdpsychiatrie

Een doos mondkapjes voor afdeling Pelikaan in het WKZ van ouders. Als dank voor de goede zorg voor hun dochter.

KRO-NCRV bezorgt rozen voor het zorgpersoneel.

Lieve post van Zuiderzeezwemmers uit Dronten voor de kinderen in het Wilhelmina Kinderziekenhuis.

Twee wipstoeltjes gekregen van 4Moms voor afdeling Papegaai in het WKZ.

Rituals handcreme