Kinderhartonderzoek

Jaarlijks worden er 1300-1400 baby’s geboren met een aangeboren hartafwijking. Dagelijks zijn dit er dus vier. Gelukkig overleven steeds meer kinderen dit en wordt tegenwoordig meer dan 90% volwassen. Maar dat alleen is niet genoeg. Daarom willen wij behandelingen van deze kinderen verbeteren. Door onderzoek leren we steeds meer over aangeboren hartafwijkingen en komen we tot de best mogelijke zorg.

 

Het kinderhartcentrum van het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) is een van de grootste centra van Nederland. Gemiddeld worden hier driehonderd kinderen per jaar geopereerd en krijgen ruim tweehonderd kinderen een hartkatheterisatie. Het liefst zouden we hartafwijkingen voorkomen.Maar dan moeten we eerst beter begrijpen waardoor hartafwijkingen ontstaan. Daarvoor biedt het kinderhartcentrum van het WKZ unieke kansen.

Hartafwijkingen ontstaan door een fout in het erfelijk materiaal (dna). Daarom richt het wetenschappelijk onderzoek van het kinderhartcentrum zich op het verkrijgen van dna bij hartpatiëntjes. Door de nieuwste technieken kunnen we voor het eerst de erfelijke oorzaak van een hartafwijking bepalen en wordt het in de toekomst  mogelijk al tijdens een zwangerschap te voorspellen of een kind een hartafwijking heeft. Zo hopen we zo veel mogelijk kinderen de beste zorg te bieden en hopelijk hartafwijkingen in de toekomst te laten verdwijnen.

Help kinderen met een hartafwijking

Hoe kunt u helpen?

Waarom is uw hulp nodig?

We willen zo veel mogelijk kinderen de beste zorg bieden en hartafwijkingen in de toekomst laten verdwijnen. Hiervoor zijn wij afhankelijk van uw hulp. Steun ons kinderhartonderzoek.