100.000 euro voor ouderlounge WKZ

100.000 euro voor ouderlounge WKZ

Afgelopen zaterdag 11 september heeft Chahid Charrak, online bekend als Dutch Performante, het Guinness World Records gehaald voor de grootste popcornbak ter wereld. Met deze actie heeft hij tot nu toe ruim 80.000 euro opgehaald voor een ouderlounge bij de nieuw te bouwen Intensive Care in het WKZ. De bak was zo’n 9 meter hoog en gevuld met 170m³ gepofte popcorn.

De actie van Chahid vond plaats bij Voetbalvereniging FC Oudewater: onder toeziend oog van 750 volwassenen en kinderen die een kaartje hadden gekocht werd de bak met popcorn gevuld. Ook bedrijven konden de actie sponsoren. Het vorige record van grootste popcornbak ooit stond op 52m³ en is in 2011 in Kroatië gevestigd.

Tot nu toe heeft Chahid met de actie 82.000 opgehaald. Maar Chahid wil de 100.000 euro halen, dus hij gaat nog even door met fondsen werven.

Ouderlounge WKZ

Het geld wat met de popcornbakactie is opgehaald komt ten goede aan een ouderlounge bij de nieuw te bouwen IC in het WKZ. Als een baby of kind op de IC van het WKZ terechtkomt, is dat zowel voor het kind als voor de ouders een zeer heftige, stressvolle en overweldigende periode. De ouderlounge biedt ouders een beschermende en overzichtelijke plek waar ze even kunnen ontsnappen aan alle hectiek, maar waar ze toch dichtbij hun kindje kunnen zijn.

Overgebleven popcorn

De popcorn die voor de recordpoging is gebruikt was niet meer eetbaar. Het was afkomstig van de overgebleven voorraad van bioscopen, uit de periode dat zij de deuren moesten sluiten vanwege corona. De popcorn is geschonken door de leverancier en heeft daardoor alsnog een mooi doel gediend.

 

Veel dank Chahid!

Chahid Charrak heeft het Guinness World Records gehaald met de grootste popcornbak ter wereld.

Ambassadeurs Kim Kötter en Chahid Charrak

Dutch Performante (Chahid Charrak) maakt de grootste popcorn bak en komt in het Guissnessboek of records.