Exclusieve collectie van nijntje ontwikkeld voor Wilhelmina Kinderziekenhuis

Exclusieve collectie van nijntje ontwikkeld voor Wilhelmina Kinderziekenhuis

Iedereen kent nijntje van tekenaar en schrijver Dick Bruna. Het lieve konijntje is geliefd onder zowel kinderen als volwassenen over de gehele wereld. Speciaal voor het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) heeft Just Dutch in samenwerking met Mercis een exclusieve reeks handgemaakte nijntjes ontwikkeld. Deze nijntjes zijn gehaakt door kansarme vrouwen in Vietnam wat hen een stabiel inkomen oplevert. Vandaag heeft voormalig miss Nederland Kim Kötter als een van de ambassadeurs aan Loïse (5 jaar) het eerste nijntje gegeven. De opbrengst van de nijntjes gaat naar onder andere het kindertheater voor de kinderen in het Wilhelmina Kinderziekenhuis.

 

Al sinds haar geboorte ligt Loïse regelmatig in het WKZ vanwege haar gezondheid. Ze heeft darmproblemen, groeit niet goed genoeg en heeft een continue sondevoeding nodig. Het meisje moet nog een paar weken in het WKZ blijven zodat haar ouders kunnen leren omgaan met een sondevoedingsapparaat via de aderen. Tussendoor krijgt Loïse les in het ziekenhuis èn bizar veel kaarten omdat haar oom – een bekende dj – op de radio heeft gevraagd of mensen haar een kaartje willen sturen. Als kers op de taart kreeg Loïse het eerste WKZ-nijntje overhandigd door Kim Kötter.

Dubbel goed doen

De opbrengst van de nijntjes komt ten goede aan een kindvriendelijk omgeving en activiteiten voor de kinderen in het WKZ. De nijntjes zijn gemaakt van 100% organic katoen. De knuffels worden gehaakt door kansarme vrouwen in Vietnam op een locatie naar keuze, zodat zij hun werk kunnen combineren met de zorg voor hun kinderen. Met de verkoop van een nijntje helpt de koper een grote groep minderbedeelde vrouwen aan werk en een stabiel inkomen.

Een kindvriendelijke omgeving en leuke activiteiten zorgen voor afleiding en ontspanning bij de kinderen die in het kinderziekenhuis verblijven. Er worden wekelijks activiteiten georganiseerd in het kindertheater, er kan vanuit bed meegespeeld worden met spellen zoals bingo en regelmatig brengen boerderijdieren een bezoekje aan de kinderen. “Er is veel geld nodig om dit soort activiteiten te organiseren. Die kosten vallen niet in het zorgbudget, dus het geld hiervoor moet ergens anders vandaan komen”, vertelt Broks.

“Onze wens is dat ieder kind eerst kind is en dan pas ziek” licht Pascale Broks, directeur van Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis toe. “Voor kinderen in het WKZ is dat helaas niet altijd vanzelfsprekend. Ze moeten allerlei onderzoeken ondergaan, artsen spreken, voelen zich ziek en moeten hun vertrouwde omgeving en vriendjes missen. Daarom zetten wij ons in om hen te helpen even te kunnen vergeten dat ze ziek zijn”.

Kim Kötter geeft het eerste nijntje aan een patiëntje in het Wilhelmina Kinderziekenhuis.

Just Dutch & Mercis

Het bedrijf Just Dutch heeft sinds 2015 een collectie handgemaakte nijntjes op de markt gebracht. Met deze prachtige nijntjes kunnen kinderen de verhalen van Dick Bruna naspelen. Door zich te verdiepen in de verschillende rollen en karakters, wordt de ontwikkeling van kinderen gestimuleerd. Just Dutch mocht rekenen op het vertrouwen van Mercis. “Het is een bijzondere eer om de ernstig zieke kinderen in het Wilhelmina Kinderziekenhuis afleiding te bieden met de opbrengst van deze handgemaakte nijntjes”, aldus Carin Derks, eigenaar van Just Dutch.

Koop een nijntje en steun de kinderen in het WKZ