FC Utrecht ‘WKZ-week’ feestelijk afgesloten in Stadion Galgenwaard

FC Utrecht ‘WKZ-week’ feestelijk afgesloten in Stadion Galgenwaard

Al jarenlang koesteren FC Utrecht en het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) een bijzondere band, en afgelopen week stond de langverwachte ‘WKZ-week’ weer op de agenda. Deze speciale week, waarin spelers, trainers en staf van FC Utrecht zich inzetten voor de kinderen in het WKZ, stond bol van hartverwarmende momenten. 

 

Op dinsdag 30 januari bracht een delegatie van FC Utrecht een bezoek aan het WKZ, waarbij spelers, trainers en stafleden ruimschoots de tijd namen om de moedige kinderen te ontmoeten. Er werden foto’s gemaakt, high-fives uitgedeeld en zelfs een potje voetbal gespeeld. 

Het hoogtepunt van de ‘WKZ-week’ vond plaats op zondag 4 februari, omgedoopt tot ‘Kids Day’, waarbij de kinderen van het WKZ als echte VIP’s het thuisduel van FC Utrecht tegen FC Volendam bijwoonden. De kinderen en hun ouders/verzorgers genoten van een ritje in de spelersbus vanuit het WKZ naar stadion de Galgenwaard en mochten de wedstrijd bijwonen vanuit de skyboxen. 

Naast de onvergetelijke ervaringen zette FC Utrecht ook meerdere acties op touw tijdens de ‘WKZ-week’. De spelers van FC Utrecht droegen speciale shirts die zijn ontworpen door kinderen in het WKZ. Deze unieke shirts worden momenteel geveild op de website van MatchWornShirt, waarbij de opbrengst volledig ten goede komt aan Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis, het goede doel van het kinderziekenhuis. Meebieden op die speciale shirts kan via deze site.

Bovendien werden er speciale kaarten beschikbaar gesteld voor het personeel van het UMC Utrecht/WKZ en was een speciaal WKZ-tribunevak ingericht. Bezoekers werden verwelkomd met spandoeken die waren gemaakt door kinderen uit het WKZ, dankzij een speciale spandoekenactie georganiseerd door FC Utrecht in samenwerking met HORNBACH. Dankzij hun steun werd afgelopen week ook een vernieuwde FC Utrecht-skybox gerealiseerd in het WKZ, met nieuwe speelmaterialen voor kinderen en een frisse uitstraling.

De eredivisiewedstrijd eindigde mede dankzij een hattrick van Taylor Booth in een 4-2 overwinning voor FC Utrecht, waarmee de ‘WKZ-week’ opnieuw een onvergetelijke ervaring werd. De stralende gezichten van de kinderen tonen aan hoe waardevol deze speciale band tussen FC Utrecht en het WKZ werkelijk is.