Feestelijke opening van het vernieuwde kindertheater in het WKZ

Feestelijke opening van het vernieuwde kindertheater in het WKZ

Het is een dag vol betovering en verwondering in het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Dankzij de buitengewone steun van gulle donateurs en sponsoren heeft het ziekenhuis een gloednieuw kindertheater gerealiseerd. Dit kindertheater is een plek voor ontspanning voor jonge patiënten en hun families, een plek waar zij samen kunnen ontspannen, spelen en even kunnen ontsnappen aan de ziekenhuisomgeving.

 

Na een intensieve verbouwing is het moment eindelijk daar: het splinternieuwe kindertheater is donderdag 7 september officieel geopend met een feestelijk programma dat begon met een speciaal programma voor de kinderen, inclusief limonade, taart en een optreden van een goochelaar. Met zijn magische trucs werden de jonge gasten betoverd.

Daarna werden de overige gasten hartelijk verwelkomd, waaronder de donateurs en sponsoren die de verbouwing mogelijk hebben gemaakt. Remco van Lunteren, lid van de Raad van Bestuur, nam het woord en sprak vol trots over de realisatie van het kindertheater en de essentiële rol die de schenkers hierin hebben gespeeld. Frédérique van Berkestijn, divisiemanager en medisch afdelingshoofd, benadrukte het belang van het nieuwe kindertheater voor de kinderen en familie, als bron van afleiding. Met een groot applaus volgde het hoogtepunt van de dag: het officiële moment van opening. Samen met leden van de Kinderraad, drukte de goochelaar op een magische knop. Deze bijzondere knop symboliseerde de officiële opening van het splinternieuwe theater.

In het kindertheater zullen wekelijks op woensdagmiddag diverse voorstellingen en activiteiten plaatsvinden. Van dierenbezoeken tot goochelshows, verhalenvertellers en sneltekenaars; er is een gevarieerd aanbod om de kinderen te vermaken. Voor degenen die niet uit bed kunnen komen, worden de voorstellingen live uitgezonden, zodat zij vanuit hun ziekenhuisbed kunnen meegenieten. Het theater is ook een plek waar kinderen samen met hun familie, broertjes en zusjes kunnen spelen of gamen. Maar ook een eigen plekje kunnen vinden om te ontspannen of te ontsnappen aan de ziekenhuisomgeving. Juist in moeilijke tijden kunnen ze hier gewoon even kind zijn.

In het WKZ is elk kind eerst kind, dan pas ziek. Uw steun helpt bij een kindvriendelijke omgeving en leuke activiteiten voor afleiding en ontspanning.

Heel veel dank aan alle donateurs en sponsoren die dit mooie theater mogelijk hebben gemaakt:
Baars & Bloemhoff, Bleeker Concepts, BLS Sign & Print, BSH (Siemens) Huishoudapparaten, Building Services Amersfoort, Cosentino Nederland, De Jager Totaal, Flinders, Forbo Flooring, Häfele Nederland, Hemlock Interieurbouw en Projecten, InZee Petfelt, Kiwanis Club Bilthoven, Pronto Metaalwerken, Stichting Dr. C.J. Vaillantfonds, Stichting Quatfass Foundation, Stoffeerderij C. van Straaten en Zn., Technisch Installatie Buro van Dort en vele donateurs!

Sfeerimpressie feestelijke opening vernieuwde kindertheater