Nijntje als geboortegeschenk voor alle pasgeborenen in Wilhelmina Kinderziekenhuis

Nijntje als geboortegeschenk voor alle pasgeborenen in Wilhelmina Kinderziekenhuis

Jaarlijks worden in het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) ongeveer 3.500 kinderen geboren, waarvan ruim 2.400 op de afdeling verloskunde en ongeveer 1.100 op de afdeling neonatologie. Vanaf maandag 4 november ontvangen alle kinderen die in het WKZ worden geboren het boekje ‘nijntje en nina’ als geboortegeschenk. Presentator Saskia Weerstand, bekend van ZappLive én ambassadeur van Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis, overhandigde het eerste nijntje boekje aan pasgeboren Philip en zijn ouders Lotte en Cuno.

 

Na de uitreiking heeft Saskia ook alle andere nieuwe ouders op de afdeling verrast met een boekje. Saskia: “Als moeder weet ik hoe belangrijk het is als er persoonlijke aandacht voor je is bij een bevalling in het ziekenhuis. Een persoonlijke felicitatie vanuit het ziekenhuis met het boekje ‘nijntje en nina’ draagt daar aan bij. Het is fijn dat Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis dit mogelijk maakt”.

Samenwerken met nijntje

Nijntje is hét symbool van de stad Utrecht voor kinderen. Pascale Broks van Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis: “We hebben een fantastische samenwerking met Mercis Publishing, de uitgever van alle Dick Bruna boeken. Eerder deelden we ook al boekjes uit, en het is erg leuk dat we ook de allerkleinsten nu weer iets kunnen bieden”.

In september 2019 werd samen met Mercis al een unieke lijn WKZ-nijntjes gelanceerd. Deze nijntjes worden verkocht in het UMC Utrecht en het WKZ. De opbrengst gaat naar allerlei activiteiten die in het kindertheater van het WKZ worden georganiseerd.