Ruim 60.000 euro voor het WKZ ingezameld door autofanaten tijdens Hart voor Auto’s Showtime

Ruim 60.000 euro voor het WKZ ingezameld door autofanaten tijdens Hart voor Auto’s Showtime

Op zondag 26 maart was de eerste editie van Hart voor Auto’s Showtime op het TT-circuit in Assen. Op de paddock waren 2.500 supersnelle showcars te bewonderen. Racefanaten, een Jetcar en de allersnelste straatauto’s waren te vinden op het TT-circuit. Meer dan 20.000 autoliefhebbers kwamen af op het spektakel. Benieuwd naar de beelden? Bekijk hier de aftermovie.

Tijdens het evenement werd ook geld ingezameld voor het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ). Bezoekers konden speciale WKZ-tickets kopen en kregen daarmee toegang tot de WKZ-paddock. In de paddock waren Chahid (Dutch Performante) en Maurice van StreetGasm aanwezig. De aanwezige autoliefhebbers konden – naast het kopen van tickets – doneren door mee te doen met de veiling, een Nijntje te kopen, of een losse donatie in de collectebus te stoppen. Zakelijke bezoekers konden zelfs een sticker met hun bedrijfslogo te laten plaatsen op de opvallend gouden Lambourghini van Dutch Performante.

’s Middags vond er een veiling plaats, waarbij je op fantastische prijzen kon bieden. Zo waren er onder andere gesigneerde shirts en een voetbal van de Creators FC te winnen. En kon je bieden op een ritje in één van de beroemde auto’s van de beroemde McLaren Family. Voor de kenner: de McLaren Senna van vader Herman en de McLaren 600LT Spider van Mandy (McLaren Twins). Een rondje in de gouden lamborghini van Dutch performante te winnen. De hoofdprijs was een all-inclusive reis naar het autofestival AutoMadness in Dubai (!).

De opbrengst

Aan het einde van de dag werd de totale opbrengst onthuld door Chahid. Het ingezamelde bedrag: ruim 60.000 euro! De opbrengst gaat regelrecht naar de aanleg van een nieuwe binnentuin bij het WKZ. Deze tuin geeft zieke kinderen een fris, groen plekje om aan de hectiek van het ziekenhuis te ontsnappen! Geheel in stijl van het autofestijn: in de tuin komt ook een ‘Parcours on Wheels.’ Dat is een rolstoelvriendelijke baan met uitdagende hindernissen waar kinderen overheen kunnen crossen.

Dank

Al met al was het een fantastische dag, gevuld met spektakel en voldoening. Onze dank gaat uit naar Hart voor Auto’s voor de mooie samenwerking, en naar Chahid (Dutch Performante) en StreetGasm voor hun inzet en samenwerking.

Bijdragen aan de realisatie van een kindvriendelijke binnentuin kan nog steeds!