Utrechts schaakspel brengt € 4.330,- op voor kinderen in WKZ

Utrechts schaakspel brengt € 4.330,- op voor kinderen in WKZ

Vanmiddag is door voormalig gemeenteraadslid André van Schie een heel bijzonder schaakspel uitgereikt in het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Dit uniek ontworpen schaakspel met Utrechts thema bevat schaakstukken in de vorm van onder andere nijntje en de Domtoren. Met de verkoop van de schaakspellen is in totaal €4.330,- opgehaald. De opbrengst mochten wij vandaag in ontvangst nemen.

 

De eerste echte Utrecht-schaakset is vorig jaar december door Van Schie ter gelegenheid van zijn afscheid uit de gemeenteraad aangeboden aan burgemeester Jan van Zanen. In het spel zijn typisch Utrechtse figuren opgenomen, zoals de Watertorens, het beeld van Sint Maarten te paard en nijntje. Mercis bv, de uitgever van nijntje, gaf toestemming voor het gebruik van nijntje als pion in de schaakset. “nijntje hoort bij Utrecht, net als de Domtoren en Sint Maarten, dus we vonden het erg leuk om mee te werken aan deze exclusieve uitgave, vooral omdat de opbrengst volledig terecht komt bij het Wilhelmina Kinderziekenhuis”.

"Kinderen en hun ouders komen nooit voor hun plezier naar het WKZ, maar dankzij giften en donaties als deze kunnen we proberen om het verblijf zo prettig mogelijk te maken." Voorzitter van Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis Remco van Lunteren

Van het spel is een exclusieve oplage van honderdvijftig exemplaren gemaakt, waarvan er honderd luxe speldozen voor €100,- per stuk zijn verkocht. De winst van deze actie komt volledig ten goede aan stichting Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis.

Initiatiefnemer André van Schie overhandigde een cheque met het bedrag en doneerde 7 schaakspellen aan het ziekenhuis. Van Schie: “Ik ben heel blij dat het schaakspel zoveel belangstelling kent en dat zoveel Utrechtse schakers een donatie hebben gedaan voor het WKZ!”

Tijdens de feestelijke uitreiking werd ook een uniek kampioenschap Utrechtschaken gespeeld met de gloednieuwe schaaksets, onder begeleiding van schaakclub Moira Domtoren.