Wilhelmina Kinderziekenhuis te zien in nieuwe RTL-serie 'Het Kinderziekenhuis'

Wilhelmina Kinderziekenhuis te zien in nieuwe RTL-serie 'Het Kinderziekenhuis'

Het Wilhelmina Kinderziekenhuis opent haar deuren voor een unieke kijk achter de schermen met het nieuwe RTL 4-programma ‘Het Kinderziekenhuis’. Deze inspirerende tv-serie belicht de moedige verhalen van jonge patiënten, de onvoorwaardelijke steun van hun families, en de buitengewone inzet van onze zorgteams.

Het Kinderziekenhuis

In de serie krijg krijg je een kijkje in het leven van gezinnen die verblijven in het Wilhelmina Kinderziekenhuis, of hun kinderen daar voor dagbehandeling brengen. De serie toont hoe artsen en verpleegkundigen rond de klok werken, elke dag van de week, om levensreddende zorg te verlenen aan jonge patiënten tussen de 0 en 18 jaar. Deze kinderen, die te maken hebben met trauma’s, chronische ziekten of acute, levensbedreigende aandoeningen, bevinden zich vaak in een voortdurende strijd tussen hoop en vrees. Ook zien we de onderzoekers en hun baanbrekende innovaties terug in de behandeling van kinderen met aangeboren aandoeningen.

Beter worden op nummer één

Het programma volgt patiënten en hun ouders tijdens moeilijke én aangrijpende momenten, maar ook als ze gelukkiger dan ooit het ziekenhuis verlaten omdat het beter gaat. De serie laat daarnaast de bevlogenheid van het zorgteam zien, waar de focus ligt op patiënten de best mogelijke behandeling en begeleiding geven. En waar beter worden en naar de toekomst kijken 24 uur per dag op nummer één staat.

Trots op ons kinderziekenhuis

We zijn er trots op om het Nederlandse publiek een kijkje te geven in ons kinderziekenhuis. We richten graag de schijnwerpers op al het mooie werk dat we hier dagelijks verrichten, zowel op het gebied van zorg, onderwijs als onderzoek.

Het ‘Kinderziekenhuis’ is vanaf dinsdag 4 juni 2024 wekelijks om 20.30 uur te zien bij RTL 4.