Over ons

Stichting Vrienden van het UMC Utrecht & Wilhelmina kinderziekenhuis is het officiële steunfonds van het UMC Utrecht. Dankzij de vele bijdragen van donateurs, bedrijven, fondsen en maatschappelijke organisaties kunnen we jaarlijks meerdere wetenschappelijke onderzoeken en projecten in het UMC Utrecht financieren. Er is veel onderzoek nodig voor nieuwe behandelingen en innovaties in de zorg. Want artsen kunnen klachten bij patiënten vaak wel verminderen, maar helaas nog niet altijd definitief verhelpen.

Ook zetten wij ons in voor een kindvriendelijk ziekenhuis. Waar afleiding is en waar je gewoon kind bent. We maken mogelijk wat niet uit een zorgbudget betaald kan worden. Ook dit alles dankzij giften van donateurs, bedrijven, fondsen en charitatieve organisaties.

We willen het verblijf van alle patiënten zo prettig mogelijk maken. Niemand ligt vrijwillig in het ziekenhuis. Als je hier dan toch ligt, verdien je de allerbeste zorg, aandacht én behandeling.

Stichting Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis is een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling), en heeft geen winstoogmerk.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief
en blijf op de hoogte.