Bedankt donateurs RTL Project Glimlach!

Bedankt donateurs RTL Project Glimlach!

Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje was deze winter hét goede doel van RTL Project Glimlach. Met geweldig resultaat, dankzij vele donaties werd een geweldige opbrengst van € 2.168.390,- gerealiseerd. In de weken daarna liep dit bedrag verder op tot ruim 2,2 miljoen euro. Een droomstart voor de stichting!

 

Samen met RTL blikken wij terug op deze bijzondere actie en geven wij een update over de belangrijke projecten die dankzij deze opbrengst zijn gerealiseerd in de aangesloten kinderziekenhuizen.

"Ik ben zo trots op wat er de afgelopen periode allemaal is gerealiseerd is voor de kinderen. Ik heb met eigen ogen gezien dat de donaties echt goed terecht komen en wat een verschil we met elkaar kunnen maken!" Nicolette van Dam, ambassadeur Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje

Verminderen van angst, pijn en stress

Met de opbrengst van RTL Project Glimlach zijn verschillende projecten gerealiseerd of in gang gezet om stress, angst en pijn bij zieke kinderen te verminderen. Eén van deze projecten is de Qwiek.up, waar de kinderen in het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) graag gebruik van maken. Dankzij RTL Project Glimlach zijn er vijf Qwiek.ups aangeschaft.

Afleiding dankzij Qwiek.up

Een Qwiek.up is een apparaat dat beelden projecteert op de wand of op het plafond. De beelden zijn rustgevend of juist activerend. Dit mobiele apparaat kan in verschillende situaties worden ingezet. De keuze aan projecties is bovendien groot, zo is er voor ieder kind een passende projectie. Het apparaat is ontwikkeld door een ouder wiens kind langdurig in het ziekenhuis moest liggen en naar het plafond lag te kijken.

Jip (14) ligt vaak urenlang naar het plafond te staren tijdens een opname in het ziekenhuis. Zijn moeder Kathalijne vertelt dat de Qwiek.up hem afleiding biedt tijdens de opname. Kathalijne: “Als er de hele tijd mensen om Jip heen staan, bijvoorbeeld een verpleegster om hem te verschonen of om hem aan te prikken, dan is het erg druk voor hem. En als hij dan dankzij de Qwiek.up zo’n rustgevend momentje heeft om even tot zichzelf te kunnen komen… dat is goud! Hij wordt er helemaal rustig van. Ik denk dat hij dan het gevoel heeft dat hij weer even thuis is, niet in het ziekenhuis. Dat er echt een veilige omgeving voor hem is gecreëerd. Het is even ontsnappen aan de realiteit die best wel pittig is voor hem.”

Afleiding door prachtige projecties met de Qwiek.Up