Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis is een ANBI: jouw donatie wordt goed besteed

Wist je dat jouw donatie niet alleen een verschil maakt in het leven van anderen, maar ook belastingvoordelen voor jou kan opleveren? Wij zijn trots om je te informeren dat Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) is, erkend door de overheid.

Wat betekent dit voor jou?

Als ANBI zijn wij vrijgesteld van schenk- en/of erfbelasting over de ontvangen schenkingen en erfenissen. Dit betekent dat jouw giften aan ons volledig ten goede komen aan onze missie zonder dat je je zorgen hoeft te maken over extra belastingkosten. Maar dat is nog niet alles. Jouw donatie kan ook leiden tot belastingvoordelen voor jou bij het indienen van jouw inkomstenbelastingaangifte. Giften die je doet aan Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis zijn aftrekbaar bij jouw inkomstenbelasting, mits je kunt aantonen dat je een gift hebt gedaan. Dit kan eenvoudig worden gedaan door middel van een bankafschrift of kwitantie.

Officiële documenten

Meer informatie over ANBI

Meer gedetailleerde informatie over ANBI en de voorwaarden voor het aftrekken van giften vind je op de website van de Belastingdienst.

Bedankt voor jouw steun aan Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis!