Onderzoek bij kinderen

In het Wilhelmina Kinderziekenhuis ervaren we dagelijks hoe uniek kinderen zijn en hoe belangrijk gespecialiseerde zorg is. Jouw steun helpt het onderzoek naar kinderziekten voort te zetten.

Doneer nu

Onderzoek bij kinderen

In het Wilhelmina Kinderziekenhuis ervaren we dagelijks hoe uniek kinderen zijn en hoe belangrijk gespecialiseerde zorg is. Jouw steun helpt het onderzoek naar kinderziekten voort te zetten.

Doneer nu

In het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) zien wij elke dag hoe bijzonder kinderen zijn. Kinderen zijn nog volop in ontwikkeling, zowel lichamelijk als sociaal en psychisch. Ziektebeelden kunnen bij kinderen afwijken van ziektebeelden bij volwassen en kinderen reageren vaak anders op behandelingen dan volwassenen. Daarom zijn wij in het WKZ gespecialiseerd in zorg voor kinderen. Als onderdeel van het Universitair Medisch Centrum Utrecht doen wij onderzoek naar verschillende soorten ziekten bij kinderen.

 

Zo leren wij door middel van onderzoek steeds meer over de ziektebeelden van kinderen. En kunnen wij deze beter behandelen door effectievere behandelmethodes. Het gaat niet alleen om het verlenen van zorg aan kinderen op het moment van ziekte. Het is ook belangrijk om aandacht te hebben voor de ontwikkeling van deze kinderen in de toekomst. Met een duidelijk beeld van de mogelijke latere gevolgen van een ziekte, is het wellicht mogelijk om proactief klachten en complicaties te voorkomen in de toekomst.  

Onze droom: betere zorg door onderzoek

Werken met kinderen en het blijven zoeken naar betere, effectievere behandelingen in de zorg aan kinderen. Dat is de drijfveer van onze onderzoekers. In het WKZ werken zij elke dag aan onderzoek om onze voorsprong te houden. Het onderzoek richt zich op kinderen met: 

  • Problemen voor of kort na de geboorte, zoals te vroeg geboren kinderen 
  • Zeldzame erfelijke of aangeboren aandoeningen, zoals aangeboren hartafwijkingen 
  • Ernstige ontstekingsziekten, zoals reuma of taaislijmziekte (CF)  
  • Hersen- of spierziekten, zoals epilepsie en SMA  
  • Metabole ziekten (stofwisselingsziekten) 

Onze projecten

Enkele van onze projecten op het gebied van onderzoek bij kinderen:

Hoe kun je ons helpen?

Voor het onderzoek bij kinderen is financiering nodig. Onderzoek wordt voor een deel betaald door subsidies, maar met meer geld kunnen we onderzoek doen naar nieuwe behandelingen, innovaties en veel sneller resultaten boeken voor onze patiënten. Jouw steun is daarom onmisbaar. Je kunt het onderzoeksteam op diverse manieren helpen: