Onze bestedingen

Dankzij donaties van particulieren, bedrijven, fondsen en maatschappelijke organisaties die wij in 2021 hebben ontvangen, konden wij een hoop mooie projecten realiseren en konden wetenschappers van start met hun onderzoek.

Beleidsplan en financiële verantwoording

Jaarverslag 2021

Jaarverslag 2020

Jaarverslag 2019

Jaarverslag 2018

Jaarverslag 2017

 

Onderstaand een greep uit onze projecten:

Gerealiseerd

Onderzoek naar hart-en vaatziekten

Hartfalen bij vrouwen

Bij mannen bevindt het probleem zich vaak in de grote bloedvaten in en om het hart. Bij vrouwen is dit anders. Met dit onderzoek wordt gezocht naar een verbetering in de behandelmethoden voor vrouwen. Uiteindelijk zal dit hopelijk leiden tot een betere kwaliteit van leven, minder ziekte en minder sterfte onder vrouwen.

Kankeronderzoek

Nieuwe behandeling prostaatkanker

Het UMC Utrecht biedt als eerste ziekenhuis in Nederland een nieuwe behandeling aan voor uitbehandelde prostaatkankerpatiënten. Uniek aan deze behandeling is dat wij opereren zonder te snijden. Met radiologiebeelden kijken we waar de tumor precies zit. Daarna behandelen we alleen de tumor; het gezonde weefsel blijft gespaard.

Onderzoek bij kinderen

Neuroblastoom kinderkanker

Dankzij een bijdrage van Villa Joep kan een vierjarig onderzoek naar  neuroblastoom kinderkanker van start.  In het onderzoek wordt gezocht naar een ‘hulpje’ voor het afweersysteem. Dit hulpje kan het afweersysteem helpen bij het vinden en bestrijden van neuroblastoom. Een moeilijk te behandelen vorm van kanker bij kinderen die verantwoordelijk is voor 15 procent van de sterfte door kinderkanker.

Hersenonderzoek

Prikkelprofiel

De begeleiding en behandeling  van kinderen met een autisme spectrum stoornis is vooralsnog niet gericht op het individuele kind en de persoonlijke situatie. Teveel kinderen krijgen helaas de verkeerde of overbodige medicijnen en kunnen niet op hun best presteren. Het Prikkelprogramma gesteund door Vrienden WKZ heeft  als doel om het Zorgprogramma Prikkelverwerking uit te bouwen tot de nieuwe standaard in Nederland. Op die manier kunnen alle kinderen naast een eigen prikkelprofiel ook individuele begeleiding krijgen.

Verblijf & activiteiten WKZ

Kindertheater en kindertheater aan bed

Dankzij een bijdrage van ONVZ konden de kinderen in het WKZ even vergeten dat ze ziek zijn. Al een aantal jaar worden wekelijks allerlei leuke activiteiten en theatervoorstellingen georganiseerd. Iedere woensdagmiddag kunnen patiëntjes een workshop of voorstelling bijwonen vanaf de tribune. Het is een welkome afleiding: even weg van de afdeling, weg van vervelende prikken en onderzoeken. Kinderen die niet naar het theater kunnen komen, kunnen alles vanuit hun bed volgen op WIKI-TV. Ook worden er dagelijks leuke activiteiten aan bed georganiseerd.

Verblijf & activiteiten UMC Utrecht

Aangenamer verblijf voor patiënten psychiatrische afdeling

De psychiatrie is geen sector die vaak in de spotlight staat, terwijl ook deze patiënten dat zo verdienen”. Dankzij de inzet van de Ladies’ Circle 56 – Utrechtse Heuvelrug is er ruim €3.500,- opgehaald om het verblijf van patiënten op de afdeling aangenamer te maken.  Met de opbrengst zijn er talloze spullen gekocht: van kussens en plaids tot spelletjes, sjoelbakken en bluetooth muziekboxen.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief
en blijf op de hoogte.