Meer schenken zonder dat het iets extra’s kost

Meer schenken zonder dat het iets extra’s kost

Als u Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis steunt met een vast bedrag voor vijf jaar of langer, noemen we dit een periodieke schenking. U bepaalt zelf hoe hoog het bedrag van uw schenking is en legt dit schriftelijk vast in een schenkingsovereenkomst. Zo profiteert u van een belastingvoordeel, want een periodieke schenking is volledig aftrekbaar. Daardoor kunt u zelfs meer doneren, zonder dat het u iets extra’s kost.

Voordelen periodiek schenken

Periodiek schenken heeft niet alleen voordelen voor u, maar ook voor ons. Wij zijn minimaal vijf jaar verzekerd van uw steun, die wij namens u kunnen besteden aan ons doel: onderzoek financieren voor nieuwe behandelingen en innovaties in de zorg. En te zorgen voor een comfortabel en kindvriendelijk verblijf voor alle patiënten in het UMC Utrecht en Wilhelmina Kinderziekenhuis.

Rekenvoorbeelden

 • U schenkt hetzelfde bedrag, u betaalt minder

  Stel u schenkt jaarlijks € 200,- aan Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis voor een periode van vijf jaar. Van de Belastingdienst ontvangt u € 82,- per jaar* retour. U betaalt netto voortaan € 118,- in plaats van € 200,- per jaar.

  *dit is een voorbeeld; de daadwerkelijke hoogte van de belastingteruggave bij een periodieke schenking is afhankelijk van uw inkomen, het inkomen van een eventuele fiscale partner en uw leeftijd.

 • U schenkt een hoger bedrag, u betaalt hetzelfde

  Stel u verhoogt uw jaarlijkse schenking van € 200,- naar € 339,- voor een periode van vijf jaar. Van de Belastingdienst ontvangt u € 139,- per jaar* retour. U betaalt netto nog steeds € 200,- per jaar. Het voordeel voor Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis is € 139,-.

  *dit is een voorbeeld; de daadwerkelijke hoogte van de belastingteruggave bij een periodieke schenking is afhankelijk van uw inkomen, het inkomen van een eventuele fiscale partner en uw leeftijd.

Hoe kan ik het regelen?

 1. Vul de schenkingsovereenkomst in. U kunt deze online invullen of een papieren exemplaar aanvragen.
 2. Wilt u dat uw bijdrage automatisch wordt afgeschreven? Vul dan ook deze betalingsvolmacht in.
 3. Stuur de ingevulde formulieren in tweevoud aan ons terug. Dit kan per post naar:
  Stichting Vrienden van het UMC Utrecht
  Huispost Q05.4.302
  Antwoordnummer 58020
  3508 VB Utrecht
  of per e-mail naar vrienden@umcutrecht.nl
 4. U ontvangt zo snel mogelijk een getekend exemplaar van ons retour voor uw eigen administratie.

De jaarlijkse donatie mag u in termijnen betalen: per maand, per kwartaal of half jaar. Dit kunt u aangeven op de betalingsvolmacht.

Heeft u vragen over periodiek schenken?

Tessa van de Kar

Tessa van de Kar

Relatiemanager +31 6 5017 7701 T.R.M.vandeKar@umcutrecht.nl