De WKZ-week van FC Utrecht

De WKZ-week van FC Utrecht

Al jaren hebben FC Utrecht en de Vrienden WKZ een warme band. Ieder jaar komen er FC Utrecht spelers, trainers en staf in contact met kinderen in het WKZ tijdens de ‘WKZ-week’, waarbij niet alleen de kinderen op bezoek mogen bij FC Utrecht thuiswedstrijd, maar de voetbalclub ook naar de kinderen in het WKZ toe komt voor allerlei activiteiten. Ook dit jaar komt FC Utrecht langs bij de kinderen tijdens de ‘WKZ-week’.

Even niet ziek voelen

Gedurende deze hele week willen FC Utrecht samen met het WKZ de kinderen in het ziekenhuis even laten vergeten waarom zij in het ziekenhuis zijn. FC Utrecht wil alle kinderen de aandacht geven die zij verdienen en voor even een glimlach op het gezicht toveren. Met de WKZ-week hoopt FC Utrecht de kinderen een onbezorgde, mooie week te geven. “Het is fantastisch om te zien hoe dit ieder jaar weer voor afleiding zorgt bij de kinderen. De FC Utrecht spelers vermaken de kinderen op een perfecte wijze en zorgen ervoor dat de kinderen zich even niet ziek voelen” vertelt Ewout Tuyt, coördinator van het Kindertheater WKZ.

Een week lang is er tijd voor spellen, foto’s, handtekeningen, knuffels en praatjes. Tijdens een persconferentie mogen kinderen de spelers alles vragen wat ze willen. Dit jaar worden de rollen echter ook omgedraaid, en zullen de spelers de kinderen uitgebreid naar hun verhaal vragen.

Programma

Maandag: 10:00 – 12:00 uur Aftrap FC Utrecht/WKZ-week met fotomoment mascottes en bezoek afdelingen
Dinsdag: 14:00 – 16:00 uur  Voetbalclinic d.m.v. voetbalspellen door FC Utrecht trainers
Woensdag: 14:30 – 16:00 uur  Bezoek spelers aan WKZ, inclusief persconferentie en Meet&Greet
Donderdag: 10:00 – 12:00 uur eSports middag met game kasten in centrale hal
Vrijdag: 10:00 – 12:00 uur Voorlezen van FC Utrecht OldStars bij de kinderen aan bed

Wedstrijdbezoek

Nadat FC Utrecht op bezoek is geweest in het WKZ worden de rollen omgedraaid. Op zondagmiddag 8 april kunnen de kinderen met een ouder een thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag bijwonen. Wilt u de wedstrijd ook bijwonen? Reserveer dan je tickets via www.fcutrecht.nl/wkz. Per ticket gaat er €1,- naar de stichting Vrienden van het UMC Utrecht. Met dit geld worden weer andere activiteiten, zoals de WKZ-week van FC Utrecht, georganiseerd voor kinderen die in het WKZ verblijven.