24 uur non-stop sporten voor onderzoek naar schildklierkanker

24 uur non-stop sporten voor onderzoek naar schildklierkanker

Wat een prestatie! Eelco Franckaert sportte 24 uur non-stop voor het goede doel. Met zijn actie haalde hij ruim € 10.000,- op voor onderzoek naar schildklierkanker binnen het UMC Utrecht.

 

Twee jaar geleden werden Eelco en zijn gezin getroffen door schildklierkanker bij zijn vrouw Tineke. Dat was een rollercoaster, zoals hij het zelf beschrijft. “In het UMC Utrecht bleek dat ze schildklierkanker had en ook in de lymfeklieren werden uitzaaiingen gevonden. De eerste ingreep die ze kreeg, was meteen een zeer zware. We zijn nu twee jaar verder en mede dankzij de goede behandelingen in het UMC Utrecht gaat het relatief goed met haar.”

Iets terugdoen voor anderen

Eelco: “Helaas is dit is niet voor iedereen zo vanzelfsprekend. Daarom wilde ik iets terug doen en me hiermee inzetten voor anderen. De warme band met Dr. Borel Rinkes en Dr. Vriens – de chirurgen die het schildklierkankeronderzoek mede leiden – hielp hierbij enorm. Het is zo belangrijk dat er geld wordt opgehaald. En het mooie is: het bedrag dat we opgehaald hebben, komt daadwerkelijk terecht bij de artsen die mijn vrouw hebben geopereerd.”

Indrukwekkend rijtje

Het was voor Eelco nog even zoeken naar een geschikte challenge, vooral omdat door corona alle evenementen continu geannuleerd werden. Hij koos daarom voor iets waarbij corona niet in de weg kon staan: 24 uur non- stop sporten. Dit indrukwekkende rijtje aan kilometers staat nu op zijn naam:

  • 270 kilometer fietsen
  • 40 kilometer schaatsen
  • 5 kilometer zwemmen
  • 44,5 kilometer hardlopen

The day after

Eelco had zelf verwacht dat hij een ‘gat in de dag’ zou slapen. In plaats daarvan was hij na 4 uurtjes slapen alweer wakker. Eelco: “Die 24 uur is me uiteindelijk nog best meegevallen. Uiteraard was het pittig, maar ik had verwacht dat het zwaarder zou zijn. En mijn vrouw en ik zijn ontzettend blij met het opgehaalde bedrag. Dit hadden we nooit voor mogelijk gehouden; het streefbedrag was namelijk € 2.400,- Kortom: het was een hele ervaring waarbij we een mooie challenge gekoppeld hebben aan een prachtig doel.”

Eelco houdt niet echt van stilzitten, want er liggen inmiddels al wat ideeën op de tekentafel voor een volgende challenge. Blijf op de hoogte via zijn Facebook en Instagram. To be continued 😉