Benefiet fietstocht voor onderzoek naar hersentumoren

Benefiet fietstocht voor onderzoek naar hersentumoren

In december ontvingen wij een prachtige cheque van Gerard Bisschop voor onderzoek aan hersenkanker. Door middel van een benefietactie heeft Gerard met goede vriend Dick Wingelaar 60.000 euro opgehaald. 

De actie van Gerard en Dick bestond uit een gesponsorde fietstocht van 1700 kilometer. Ze fietsten van Eemnes naar Noord-Spanje om geld op te halen. Het bedrag van ruim 60.000 euro dat ze daarmee ophaalden wordt ingezet voor onderzoek naar een betere beoordeling van behandeleffecten bij gliomen. Gliomen zijn kwaadaardige hersentumoren die meestal niet te genezen zijn.

Emiel

Gerard Bisschop verloor zijn zoon Emiel aan een glioom. In december overhandigde hij het enorme bedrag aan artsen Tom Snijders en Filip de Vos, die betrokken waren bij de behandeling van Emiel en hersenkankeronderzoek doen binnen het UMC Utrecht.

Emiel was 34 jaar oud toen hij ziek werd. Zijn echtgenote Cindy was hoogzwanger en ze hadden een zoontje van drie. “Sindsdien hoopte hij dat de vooruitgang in de wetenschap snel genoeg zou gaan, zodat er een medicijn ontwikkeld zou worden om niet dood te hoeven gaan”.

Emiel overleed op 39-jarige leeftijd aan de gevolgen van hersenkanker. Een medicijn is er helaas nog steeds niet. “Wij willen dat het onderzoek naar medicijnen en de zorg voor mensen met hersentumoren wordt voortgezet”, melden Gerard Bisschop en Dick Wingelaar.