Hart- en vaatziekten: hoe verlaag je de risico's?

Hart- en vaatziekten: hoe verlaag je de risico's?

Iedereen kan een hart- of vaatziekte krijgen. Nederland telt zo’n 1,4 miljoen hart- en vaatpatiënten. Er zijn een aantal risicofactoren die ervoor zorgen dat iemand een grotere kans heeft op het krijgen van een hart- of vaatziekte. Het UMC Utrecht zet in op het verlagen van deze risico’s.

Factsheet risicofactoren hart- en vaatziekten

Wat kunt u zelf doen tegen hart- en vaatziekten? Bekijk de volledige afbeelding door erop te klikken.

risicofactoren hart- en vaatziekten

Jan Westerink vertelt over hart- en vaatziekten

Op de website van UMC Utrecht neemt Jan Westerink, internist – vasculair geneeskundige, ons mee in de wereld van hart- en vaatziekten. Hij geeft antwoord op drie vragen, verdeeld over drie video’s. Bekijk ze hier. 

U-Prevent

Hoe groot is de kans dat u oud wordt zonder hart- en vaatziekten? Voor artsen was het tot dusver onmogelijk om nauwkeurig in te schatten bij welke preventieve behandelingen een individuele patiënt de meeste baat heeft. Met de website U-Prevent kunnen we nu een betrouwbare uitspraak doen over het individuele behandeleffect.

Steun onderzoek naar hart- en vaatziekten

Steun onderzoek naar hart- en vaatziekten

Wilt u bijdragen aan onderzoek in het UMC Utrecht, bijvoorbeeld op het gebied van hart- en vaatziekten? De steun van donateurs, bedrijven en fondsen is onmisbaar. Samen kunnen we het verschil maken! Helpt u mee?