Ondernemers uit provincie Utrecht doneren €30.000 voor robotarm tijdens OnderNamen's 'Opening van het Zakenseizoen'

Ondernemers uit provincie Utrecht doneren €30.000 voor robotarm tijdens OnderNamen's 'Opening van het Zakenseizoen'

Ondernemers uit de provincie Utrecht hebben maandagavond 11 september ruim 30.000 euro gedoneerd aan Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis. Dit gebeurde tijdens de ‘Opening van het Zakenseizoen’ dat ondernemersplatform OnderNamen organiseerde. Het bedrag, dat aan het einde van de avond uitkwam op €31.475,-, gaat naar de ontwikkeling van een medische doorbraak: een robotarm.

 

De Opening van het Zakenseizoen is een evenement dat dit jaar voor de vijfde keer werd georganiseerd door OnderNamen. Voor dit evenement worden alle leden van de businessclub uit de gehele provincie Utrecht uitgenodigd. Deze feestelijke avond vond dit keer plaats in Hart van Holland in Nijkerk. Het evenement bracht niet alleen een prachtige avond vol entertainment, maar ook een significante bijdrage aan een baanbrekende medische innovatie.

Tijdens een inspirerende dinnershow, die werd gepresenteerd door niemand minder dan Dolf Jansen, hebben ondernemers hun gulle harten laten spreken door ballonnen te prikken en zo geld te doneren aan Vrienden van UMCU & Wilhelmina Kinderziekenhuis. Nog voordat het diner was uitgeserveerd hing meer dan de helft van de ballonnen niet meer in de lucht. ‘Het harde geluid van de poppende ballonnen zorgde voor een energieke, enerverende sfeer in de zaal en motiveerde het publiek om nog meer om te doneren. De teller schoot snel omhoog, een fantastisch moment!’, aldus Rosanne Zijerveld-Bader, uitgever van OnderNamen.

Het ingezamelde geld is hard nodig en van groot belang. Onderzoekers van het UMC Utrecht lopen wereldwijd voorop met een nieuwe medische doorbraak: ‘bioprinten’. Met deze techniek worden functionele weefsels en organen geprint met een 3D-printer van cellen uit het lichaam van de patiënt zelf. De robortarm gaat ervoor zorgen dat platte cellen de juiste structuur en vorm krijgen, bijvoorbeeld de contouren van een hartklep. Deze innovatie kan een alternatief zijn voor het gebruik van donorweefsel- en organen, waar een groot tekort aan is. Het kan in de vergrijzende samenleving ook een oplossing zijn voor de huidige behandelmethodes voor gewrichtsschade. Denk aan de implantatie van een kunstheup- of -knie. ‘We willen patiënten helpen om sneller beter te worden in de toekomst’, aldus prof. dr. Joost Sluijter, onderzoeker bij UMC Utrecht. ‘Het is mooi om te zien hoe betrokken iedereen is en uiteraard dat er zoveel geld is opgehaald. Daar hebben we heel veel aan!’ De avond werd feestelijk afgesloten met een optreden van Ruth Jacott. Een mooi slotstuk van een avond vol netwerkmomenten en inspiratie.

Wij willen OnderNamen en alle bedrijven die hebben bijgedragen aan deze bijzondere avond van harte bedanken!