Piano in de hal van het UMC Utrecht blijft!

Piano in de hal van het UMC Utrecht blijft!

Fantastisch nieuws! Dankzij alle media aandacht kan de piano blijven staan. Sterker nog. Meerdere piano’s krijgen een plek in het UMC Utrecht. Naast een sponsor die de huidige piano in de centrale hal wil steunen zijn drie piano’s in natura gedoneerd door mensen die thuis een piano hebben staan en ‘een nieuw baasje zoeken’. 

In het UMC Utrecht staat sinds de ‘Merry X-mas’ actie een piano in de hal waarop patiënten, bezoekers en medewerkers mogen spelen. Deze aangeboden piano’s worden binnenkort bij de mensen thuis opgehaald en een mooie plek in het UMC Utrecht gegeven. Gedacht worden aan een plek in het Cancer Center UMC Utrecht, restaurant De Brink en het Wilhelmina Kinderziekenhuis.

Positieve sfeer

Veel mensen zien de piano staan en denken… ‘Waarom ook niet?’ en dat wordt heel erg gewaardeerd. De spontane pianoconcerten zorgen voor een positieve sfeer in de hal van het UMC Utrecht. Het is eigenlijk zoiets ‘simpels’, maar het brengt het beste in mensen naar boven. De muziek herinnert ons aan de mooie dingen die kunnen gebeuren in het dagelijks leven.

De reacties zijn hartverwarmend

“Toen ik vanmiddag zat te wachten tot mijn vader klaar was van zijn operatie, zat ik daar met een boek en de piano op de achtergond… maakte alles net even iets dragelijker. Mooi initiatief.”

“Muziek is zó belangrijk in omstandigheden waarin patiënten en/of familie zich bevinden. Deze piano is een fantastisch onderdeel om emoties en gevoelens te delen. Ook voor personeel!”

“De piano levert mij elke keer een glimlach op”

Media aandacht

Woensdag 19 januari – Metro

Woensdag 11 januari – NPO Radio 5: Luister het interview terug

Woensdag 18 januari – Radio M, Utrecht is Wakker – 07:00 uur: Luister het interview terug

Woensdag 18 januari – RTV Utrecht