Sporten en spelen om even te vergeten dat je ziek bent

Sporten en spelen om even te vergeten dat je ziek bent

Sporten en spelen om even te vergeten dat je ziek bent, dat is één van de redenen waarom wij ons hebben ingezet voor de realisatie van het Sportdakterras bovenop het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ). Leverancier van de spectaculaire interactieve sportkooi, Yalp, bracht onlangs het gerealiseerde project prachtig in beeld.

WKZ Sportief

WKZ Sportief is bedoeld voor kinderen met een chronische ziekte, psychiatrische aandoening of een beperking. Zij staan vaak aan de kant omdat er geen passende mogelijkheden voor ze zijn bij de meeste sportverenigingen of omdat ze de weg naar een geschikte club niet vinden. Met WKZ Sportief krijgen kinderen een zetje in de goede richting.

Wervingsactie tijdens Tour de France

In de zomer van 2014 startte wij als Vrienden WKZ een wervingsactie voor WKZ Sportief. Het project werd één van de twee goede doelen, naast het Jeugdsportfonds, van de Grand Depart Tour de France 2015. Met de gezamenlijke campagne ‘Wij kleuren geel’ hebben wij zoveel mogelijk donaties opgehaald voor de realisatie van WKZ Sportief en om kinderen die opgroeien in armoede een sportkans te bieden. Immers, ieder kind, ziek of gezond, moet kunnen sporten.

Met verschillende acties, waaronder de verkoop van een speciale Tour-nijntje, is er in totaal 445.000 euro opgehaald, genoeg om ruim een jaar later een start te maken met WKZ Sportief. In september 2016, tijdens de Europese Sportweek, vond de kick-off van WKZ Sportief plaats met de opening van het interactieve Sportdakterras bovenop het kinderziekenhuis.

Sportdakterras in beeld

Leverancier van de spectaculaire interactieve sportkooi, Yalp, bracht onlangs het Sportdakterras prachtig in beeld. Aan het woord olympisch schaatskampioen Jochem Uytdehaage, projectleider vanuit het WKZ Ewout Tuyt en inspanningsfysioloog Erik Hulsebos.

Sporten en spelen om even te vergeten dat je ziek bent