Terugkijken: campagne Vrouwenhart bij Jinek

Terugkijken: campagne Vrouwenhart bij Jinek

Op maandag 9 juli was onderzoeker Hester den Ruijter met Neelie Kroes te gast bij het programma Jinek. Zij vertelden daar over de campagne van het UMC Utrecht om meer aandacht te creëren voor onderzoek naar het vrouwenhart.

Hart- en vaatziekten zijn namelijk al jarenlang één van de belangrijkste doodsoorzaken bij vrouwen. Elke dag overlijden er 57 vrouwen aan deze ziekten. Dat zijn meer vrouwen dan mannen. Toch weten artsen nog veel te weinig van het vrouwenhart. Hester den Ruijter van het UMC Utrecht doet onderzoek naar de oorzaak van de verschillen tussen mannen en vrouwen op het gebied van hart- en vaatziekten. Wij steunen haar onderzoek. Neelie Kroes is ambassadeur van het onderzoek naar het vrouwenhart en heeft zich laten onderzoeken.​

Tijdens de uitzending vertelde Hester den Ruijter over het belang van haar onderzoek naar het vrouwenhart. Neelie Kroes vertelde over haar persoonlijke ervaring en betrokkenheid bij het onderzoek. Zo is er meer geld nodig om deze onderzoeken mogelijk te maken. Heeft u de uitzending gemist? Hieronder kunt u hem terugkijken.

Bekijk de video hier.