Tientje voor een kerstvriendje

Tientje voor een kerstvriendje

Sinterklaas is vertrokken naar het warme zuiden en thuis is de kerstversiering van zolder gehaald. Kerstlichtjes verlichten de donkere stadstraten. Winkelruiten hangen vol sterren, kransen en kerstslingers. Op het marktplein staat – met een beetje geluk – de reuzekerstboom te schitteren. December is begonnen: Kerst komt eraan.

 

Kerst is voor de meeste mensen een heerlijke en gezellige tijd van samenzijn met familie en vrienden. De kerstgezelligheid die december meebrengt, maar deze tijd heeft ook een keerzijde. Wanneer je in het ziekenhuis ligt tijdens de feestdagen kan dit best eenzaam zijn. In het UMC Utrecht en het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) liggen rond de feestdagen zo’n 600 patiënten in het (kinder)ziekenhuis.

Bijzondere kersttraditie

Wij zetten onze kersttraditie in het UMC Utrecht & WKZ voort: doneer een tientje en geef een patiënt een kerstvriendje. Dit kleine gebaar kan een groot verschil maken. Dankzij donateurs kreeg iedereen die vorig jaar tijdens de feestdagen in het ziekenhuis verbleef, een klein cadeautje: een unieke nijntje-sleutelhanger met een vrolijke kaart. Het zou geweldig zijn als we dat dit jaar kunnen herhalen.

Wil jij deze feestdagen ook iemand blij maken met een kerstvriendje? Doneer dan een tientje of meer.

Alvast heel veel dank!