Onderzoek naar epilepsie

Onderzoek naar epilepsie

In Nederland hebben ongeveer 120.000 mensen epilepsie, waarvan 20.000 kinderen. Om de oorzaken en gevolgen te kunnen achterhalen, is meer onderzoek nodig. Hierdoor kan epilepsie in de toekomst beter worden behandeld.

 

Mensen verschillen veel van elkaar. Ze zijn genetisch anders, leven in een andere omgeving en ook hun ziektebeloop ziet er vaak anders uit. Toch is in de epilepsiebehandeling lang uitgegaan van een one size fits all-benadering. Patiënten starten met een standaardmedicijn dat weliswaar epilepsieaanvallen tegengaat, maar niet de onderliggende oorzaak behandelt. Inmiddels is duidelijk dat verschillende vormen en oorzaken van epilepsie een andere aanpak nodig hebben. De diagnostiek en behandeling moeten worden afgestemd op de individuele patiënt.

Lees meer over precisiegeneeskunde bij epilepsie

Laatste nieuws

Hoe kun je ons helpen?

Waarom is jouw hulp nodig?

In het UMC Utrecht kunt u rekenen op de beste medische zorg. De basiszorg wordt vergoed door de zorgverzekeraars. Voor meer onderzoek naar nieuwe behandelingen en innovaties in de zorg, is extra geld nodig. Daarom zetten wij ons in voor dit project. Namens onze onderzoekers heel hartelijk dank voor jouw steun!

Het onderzoek naar epilepsie wordt mede gesteund door: