Kindvriendelijke binnentuin Wilhelmina Kinderziekenhuis

Kindvriendelijke binnentuin Wilhelmina Kinderziekenhuis

In het WKZ bestaat een grote wens om de binnentuin aan te pakken. De huidige tuin is voor een groot deel betegeld, voorzien van gras en niet rolstoelvriendelijk. In de tuin staan een aantal grote kunstwerken en een klein, oud speelhuisje. De tuin nodigt de kinderen niet uit om te spelen, sporten en bewegen. Onze wens: een kindvriendelijke én rolstoelvriendelijke binnentuin, waarin alle kinderen uitgedaagd worden om te bewegen.

Draag direct bij aan een nieuwe kindvriendelijke binnentuin

Waarom is een nieuwe binnentuin belangrijk? Erik Hulzebos, programmaleider WKZ Sportief en Sabir uit de Kinderraad vertellen.

Kindvriendelijke binnentuin

We willen de tuin voorzien van een ‘Parcours on Wheels’, een rolstoelvriendelijke baan met uitdagende hindernissen. Met stepjes, fietsjes en skelters kunnen ook kinderen die niet in een rolstoel zitten over de baan racen. De tuin zal ook voorzien worden van een rolstoelvriendelijke trampoline. En we willen daarnaast een nieuwe, grote speelplek creëren in de vorm van een speelbult. Onder de speelbult is een tunnel die ook toegankelijk is voor rolstoelers. Rondom de speelbult is er een wens voor bankjes om de spelende kinderen in de gaten te kunnen houden. Dit maakt de tuin rustiger in beleving. Het geeft een ontspannen gevoel en kan de aandacht van de hectiek rond het ziekenhuis afhalen. Deze tuin geeft zieke kinderen. een fris, groen plekje om aan de hectiek van het ziekenhuis te ontsnappen.

Impressie nieuwe binnentuin

Rolstoelvriendelijk parcours

Rolstoeltrampoline

Speelbult

In het WKZ worden jaarlijks ruim 7.200 (chronisch) zieke kinderen tussen de 0 en 18 jaar opgenomen en bezoeken ruim 15.000 kinderen de polikliniek. Voor al deze kinderen, hun broertjes, zusjes en bezoekers willen wij deze binnentuin realiseren. Het parcours in de tuin zal ook gebruikt gaan worden voor de therapie en behandeling van kinderen met een spierziekte en voor het WKZ Sportief programma.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef