Iedereen kent nijntje, van tekenaar en schrijver Dick Bruna. Het lieve konijntje is geliefd onder zowel kinderen als volwassenen over de gehele wereld. Speciaal voor het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) heeft Just Dutch een nieuwe reeks gehaakte nijntjes ontwikkeld (formaat 19 cm) én een gehaakte nijntje sleutelhanger! Per aankoop steunt Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis de kinderen in het WKZ. Zodat zij even kunnen vergeten dat ze ziek zijn.

Dubbel goed doen

De nijntjes worden gehaakt van 100% organic katoen door kansarme vrouwen in Vietnam. De meesten van hen haken thuis zodat zij hun werk kunnen combineren met de zorg voor hun kinderen. Met de aankoop van deze handmade nijntjes steunt u dus niet alleen de kinderen in het WKZ, maar helpt u een grote groep minderbedeelde vrouwen aan het vinden van werk en een stabiel inkomen.

Just Dutch & Mercis

Het bedrijf Just Dutch heeft sinds 2015 een collectie handgemaakte nijntjes op de markt gebracht. Met deze prachtige nijntjes kunnen kinderen de verhalen van Dick Bruna naspelen. Door zich te verdiepen in de verschillende rollen en karakters, wordt de ontwikkeling van kinderen gestimuleerd. Just Dutch mocht rekenen op het vertrouwen van Mercis.

"Het is een bijzondere eer om de ernstig zieke kinderen in het Wilhelmina Kinderziekenhuis afleiding te bieden met de opbrengst van deze handgemaakte nijntjes" Carin Derks – Owner Just Dutch

Laat kinderen even vergeten dat ze ziek zijn!