2.168.390 euro voor RTL Project Glimlach

2.168.390 euro voor RTL Project Glimlach

Voor het RTL Project Glimlach is 2.168.390 euro opgehaald. Hiermee worden onderzoek en projecten mogelijk gemaakt die bijdragen aan het verminderen van angst, pijn en stress bij kinderen, die onder andere in het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) worden behandeld.

 

Bijzondere acties

Verschillende programma’s, kanalen en gezichten van RTL kwamen in actie om zoveel mogelijk donaties op te halen voor Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje. De afgelopen week is er door middel van verschillende acties aandacht gevraagd voor RTL Project Glimlach. Zo maakte Eva Jinek bijvoorbeeld eenmalig ‘Jinek Junior’, Beau van Erven Dorens ging het avontuur aan op een kite, Eddy Zoëy kwam in actie als kunstenaar en Robert ten Brink bracht boeketten rond als dokter Love. De actie werd afgesloten tijdens de finale van ‘The Masked Singer’. Tijdens het televisieprogramma ‘Beau’ afgelopen vrijdag werd uiteindelijk het bedrag bekendgemaakt.

Verminderen van angst, pijn en stress door onderzoek

Met de opbrengst van RTL Project Glimlach worden verschillende projecten gerealiseerd of in gang worden gezet om stress, angst en pijn bij zieke kinderen te verminderen. Enkele mooie voorbeelden:

  • Meer VR-brillen beschikbaar die de angst voor een operatie verminderen;
  • Onderzoek naar het verminderen van stress rondom prikken;
  • Extra onderzoek naar de implementatie van de pijn-app, waarmee ouders en kinderen thuis op een makkelijke manier hun pijnscore kunnen aangeven zodat de pijnbehandeling aangepast kan worden;
  • Onderzoek naar de mentale ondersteuning van chronisch zieke kinderen.

“Kleine, maar essentiële dingen voor kinderen mogelijk maken”

Michiel Houben, kinderarts in het WKZ: “Alle kinderen die regelmatig in een van de aangesloten kinderziekenhuizen komen, kunnen in de app ‘Mijn Ziekenhuispaspoort’ zelf aangeven wat zij fijn vinden. Denk bijvoorbeeld aan de manier waarop ze geprikt willen worden. Of dat ze – voor de operatie – nog heel bewust welterusten tegen hun ouders kunnen zeggen. Ogenschijnlijk misschien kleine dingen, maar die essentieel zijn op bepaalde momenten.”