Actieweek RTL Project Glimlach van start

Actieweek RTL Project Glimlach van start

Zaterdag 11 december gaat de actieweek van RTL Project Glimlach van start. Een week waarin verschillende programma’s, kanalen en gezichten van RTL oproepen geld te doneren voor Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje. Met de opbrengst wil de stichting onderzoek en projecten mogelijk maken, die bijdragen aan het verminderen van angst, pijn en stress bij 380.000 kinderen die jaarlijks in een van de zeven aangesloten kinderziekenhuizen in Nederland worden behandeld.

 

Presentatoren doneren hun glimlach en zetten zich in

Vanaf morgen komen onder meer RTL Boulevard, Koffietijd en gezichten als o.a. Beau van Erven Dorens, Eva Jinek, Robert ten Brink en Carlo Boszhard in actie. Ook Nicolette van Dam, ambassadrice van Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje, zet zich in. De actieweek wordt op vrijdag 17 december op speciale wijze afgesloten met de finaleavond van ‘The Masked Singer’ en liveschakelingen met Beau en John Williams.

Beau van Erven Dorens komt op geheel eigen wijze in actie, Eva Jinek komt eenmalig met ‘Jinek Junior’, Eddy Zoëy komt in actie als kunstenaar, Robert ten Brink als dokter Love en Ali B gaat samen met The Voice Kids-winnares Emma iets doen voor de zieke kinderen: dit is een greep uit de acties van partners en RTL-gezichten om donaties op te halen voor Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje. Vanaf morgen is dit allemaal te zien in onder andere Koffietijd, RTL Boulevard, Eigen Huis en Tuin- Lekker leven en Videoland. The Voice of Holland zal zich ook op een speciale manier inzetten, dat wordt later bekendgemaakt.

Voor RTL Project Glimlach maakte Eva Jinek éénmalig ‘Jinek Junior’. Eva ontvangt kinderen die ernstig ziek zijn en vertellen over hun ziekte, maar ook over hun positieve kijk op het leven. Ook spreekt ze met de ouders en zorgpersoneel, over onder meer het belang van angstvrij behandelen. ‘Jinek Junior’ is vanaf 13 december te zien bij Videoland.

Project Glimlach in het WKZ

Ambassadrice van Kinderziekenhuizen van Oranje, Nicolette van Dam, bracht laatst een bezoek aan de 6-jarige Lexie in het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) te vinden. Lexie is daar regelmaat te vinden, omdat ze het 22q11.2 deletiesyndroom heeft: een afwijking aan chromosoom 22 die zich bij kinderen uit met diverse aangeboren afwijkingen en veelal een ontwikkelingsachterstand. De vrolijke, praatgrage Lexie is in haar jonge leventje al meerdere keren geopereerd en alle bezoeken aan het ziekenhuis zijn haar niet in de koude kleren gaan zitten. Vader Niels: “Ze heeft er echt een trauma van opgelopen, het is heel heftig voor haar.”

Michiel Houben is kinderarts in het WKZ en zegt: “Voor Lexie, maar ook voor al die andere kinderen die regelmatig in een van de kinderziekenhuizen komen, willen we heel graag het ‘Mijn Ziekenhuispaspoort’ ontwikkelen.” Dit is boekje of een app waarin kinderen zelf kunnen aangeven wat zij fijn vinden. Denk bijvoorbeeld aan de manier waarop ze geprikt willen worden. Of dat ze – voor de operatie – nog heel bewust welterusten tegen hun ouders kunnen zeggen. Ogenschijnlijk misschien kleine dingen, maar die essentieel zijn op bepaalde momenten.

Lexie is een van de patiëntjes die geportretteerd is door RTL Project Glimlach.

Over RTL Project Glimlach

RTL Project Glimlach is een inzamelingsactie waar RTL zijn platforms, presentatoren en merken inzet om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. Het goede doel van dit jaar is Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje. Met de opbrengst van RTL Project Glimlach wil de stichting onderzoek en projecten mogelijk maken, die bijdragen aan het verminderen van angst, pijn en stress bij 380.000 kinderen die jaarlijks in een van de 7 aangesloten kinderziekenhuizen in Nederland worden behandeld.

Meer informatie over RTL Project Glimlach en de actieweek is te vinden op www.rtl.nl/projectglimlach.