Een absolute topprestatie: de dames van de Atlantic Dutchesses halen met roeitocht meer dan 20.000 euro op voor het vrouwenhart

Een absolute topprestatie: de dames van de Atlantic Dutchesses halen met roeitocht meer dan 20.000 euro op voor het vrouwenhart

“Onze” dames van Atlantic Dutchesses kwamen op 24 januari als eerste vrouwenploeg over de finish! De dames deden mee aan de Talisker Whisky Atlantic Challenge, één van ’s werelds gevaarlijkste roeitochten. Zij leverden een absolute topprestatie én haalden daarmee ruim 20.000 euro voor het vrouwenhart.

 

In december 2020 stapten de vier dames van Atlantic Dutchesses aan boord van hun 9 meter lange roeiboot. Daarmee begon de reis van 5000 kilometer over de Atlantische oceaan van de Canarische naar de Caribische eilanden. Na 43 dagen, 4 uur en 55 minuten kwam het viertal als eerste vrouwenploeg over de finish op Antigua.

In actie voor het vrouwenhart

Met de roeitocht vroegen de dames aandacht voor het vrouwenhart. Hart- en vaatziekten zijn al jarenlang één van de belangrijkste doodsoorzaken bij vrouwen. Dagelijks sterven er in Nederland zelfs 57 vrouwen aan hart- of vaatziekten. Dat zijn méér dan twee vrouwen per uur. Onderzoekers van het UMC Utrecht werken aan een oplossing. We zijn ontzettend blij en trots dat dames dit onderzoek hebben gekozen om te steunen.

Meer weten?