Uitreiking exemplaar 'De Reis van 5' aan Claudia Vonk

Uitreiking exemplaar 'De Reis van 5' aan Claudia Vonk

Tijdens de finale van de Ureka Mega Challenge op 30 juni ontving Claudia Vonk van de Vrienden UMC Utrecht het spel ‘de Reis van 5’ uit handen van makers Merel Vingerhoets en Brenda Janssen. 

Tijdens de finale van de Ureka Mega Challenge op 30 juni werd aan Claudia Vonk van de Vrienden UMC Utrecht het spel ‘de Reis van 5’ uitgereikt door Merel Vingerhoets en Brenda Janssen.

Vol trots vertelden de prijswinnaars van de publieksprijs* van de Ureka Mega Challenge vorig jaar, wat zij met de prijs hebben gedaan. De publieksprijs was voor hen een belangrijke stimulans om door te gaan met de uitwerking van hun idee. Het resultaat mag er zijn. Van idee naar implementatie: ‘de Reis van 5’ staat.

Het is een spel bedoeld voor kinderen (en ouders) die problemen hebben met eten. Door het spel wordt het eten van groente en fruit weer leuk en spelenderwijs gestimuleerd. Kinderen worden op een positieve manier verleid om weer te gaan eten en beter te gaan eten. De reacties van ouders en kinderen zijn positief en de Reis van 5 brengt weer gezelligheid en plezier aan tafel. Meer informatie over De Reis van 5 vindt je op www.dereisvanvijf.nl.

* In het jubileumjaar 2016 werd bij de Ureka Mega Challenge een extra prijs beschikbaar gesteld door de Stichting Vrienden UMC Utrecht, een publieksprijs van 25.000 euro.