Verbreken wereldrecord 'grootste popcornbak' door YouTuber Dutch Performante voor het WKZ

Verbreken wereldrecord 'grootste popcornbak' door YouTuber Dutch Performante voor het WKZ

Chahid Charrak, online bekend als ‘Dutch Performante’, gaat wel iets heel bijzonders doen op 11 september. Die dag wil hij het Guinness World Records verbreken door de grootste popcornbak ooit te maken. Het geld dat hij hiermee ophaalt komt ten goede aan de nieuw te bouwen ouderlounge in het WKZ. Jij kunt er die dag bij zijn, maar let op: we hebben maar 400 kaartjes beschikbaar, dus wees er snel bij. De dag vindt plaats bij FC Oudewater en je bent welkom van 13.00 tot 17.00 uur. Koop hier je tickets!

 

Uitdaging

Om dit voor elkaar te krijgen staat Chahid voor een uitdagende opgave, want de popcornbak moet zo’n negen meter hoog gaan worden, gevuld met maar liefst 170 m3 aan gepofte popcorn. Daarmee zou hij het huidige record van de grootste popcornbak uit Kroatië ruimschoots overtreffen, want deze staat op 52 m3. De challenge gaat plaatsvinden op 11 september 2021 bij FC Oudewater. Wat denk jij: zal het hem gaan lukken?

Het goede doel

Chahid komt in actie voor de nieuw te bouwen ouderlounge op de Intensive Care in het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ). Van groot belang want als je baby of kind op de Intensive Care terechtkomt, is dat zowel voor het kind als voor de ouders een zeer heftige, stressvolle en overweldigende periode. Ouders hebben behoefte aan een beschermende en overzichtelijke plek. Een plek waar ze even kunnen ontsnappen uit alle hectiek, maar toch dichtbij hun kindje kunnen zijn. Een plek waar ze gehoord, gezien en betrokken worden in de zorg rondom hun kind. Die plek willen we hen graag bieden door middel van de Ouderlounge. Hiervoor hebben we veel geld nodig en deze fantastische actie draagt daar geweldig aan bij.

Ja, ik wil op 11 september aanwezig zijn!