Dieren op bezoek in het kinderziekenhuis

Dieren op bezoek in het kinderziekenhuis

Om de week brengen de dieren van Stadsboerderij Griftsteede een bezoekje aan het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ). Daarmee halen we een stukje van de buitenwereld binnen de muren van het kinderziekenhuis.

 

Huisdieren mogen in het WKZ alleen in uitzonderlijke gevallen op bezoek komen bij hun baasje: alleen bij patiënten die ernstig ziek zijn of die langer dan twee weken in het ziekenhuis liggen. Gelukkig kunnen kinderen tijdens hun verblijf in het ziekenhuis tóch af en toe een uurtje knuffelen, dankzij een bezoek van de dieren van de Stadsboerderij.

Dieren knuffelen in het Kindertheater

Om de week, op donderdagmiddag van 14.30 tot 16.00 uur, brengen cavia’s, konijnen en andere huisdieren een bezoek aan het Kindertheater. De vrolijke beestenboel zorgt voor een welkome ontspanning, afleiding en vermaak, zodat de kinderen even kunnen vergeten dat ze ziek zijn. Uit diverse onderzoeken blijkt dat omgaan met dieren stress verminderd.

Welke kinderen naar het Kindertheater mogen om de dieren te knuffelen, dat gaat altijd in overleg met de behandeld kinderarts. Ook bezoek van de kinderen is van harte welkom!

Help mee

Om alle activiteiten zoals deze te organiseren en te zorgen voor een kindvriendelijk verblijf, is veel geld nodig. Want deze kosten vallen niet in een zorgbudget. U kunt helpen, zodat wij zoveel mogelijk activiteiten kunnen realiseren.

Steun de kinderen in het WKZ, doneer nu.