Stophersenkanker

Stophersenkanker

Het aangrijpende verhaal van Emiel is aanleiding tot een geweldige actie om geld op te halen voor onderzoek naar hersenkanker. In mei stapt zijn vader en een goede vriend op de fiets om vanuit Eemnes naar La Escala in Noord Spanje te fietsen.

Toen Emiel in maart 2011 te horen kreeg dat hij een hersentumor had, stond zijn wereld en die van zijn vriendin Cindy op z’n kop. Ze hadden een zoontje van drie en Cindy was hoogzwanger van de tweede. Hoewel de diagnose was dat hij geen tien jaar meer zou leven, heeft Emiel er altijd heel bewust voor gekozen om voor het leven te gaan. In vijf jaar tijd heeft hij veel behandelingen gehad. Hij is twee keer geopereerd, is verschillende keren bestraald, heeft meerdere chemotherapieën gehad en meegedaan aan experimentele behandelingen. Na iedere behandeling was er weer hoop, maar keer op keer kwam de tumor agressiever terug.

Emiel zelf bleef doorzetten. Hij droomde ervan om de Alpe d’Huzes te fietsen en daarmee geld op te halen voor onderzoek naar kanker. Hij had zijn racefietskleding al gekocht. Maar het trainen was fysiek te zwaar voor hem en de artsen raadden het af. Het was wel tekenend voor zijn optimisme. Hij wilde niet bezig zijn met doodgaan, maar zette alles op alles om het leven te vieren. Emiel is op 8 juli 2016 overleden, op 39-jarige leeftijd. Het medicijn is er helaas nog niet gekomen.

In actie voor Emiel

Om het onderzoek naar medicijnen en de zorg voor mensen met hersentumoren voort te zetten, zamelen de vader en goede vriend van Emiel geld in voor onderzoek naar hersenkanker. Samen fietsen zij naar naar de plek fietsen waar Emiel het liefste kwam met zijn familie: La Escala Noord Spanje. Eind juni 2017 hopen zij een zo groot mogelijk bedrag te overhandigen aan Emiels artsen van het UMC Utrecht, dr. Tom Snijders en dr. Filip de Vos.

Het doel van onderzoek van het Team Neuro-oncologie in het UMC Utrecht is het verbeteren van de zorg voor mensen met een hersentumor. In onderstaand filmpje vertellen Emiels artsen, dr. Tom Snijders en dr. Filip de Vos, wat er met het opgehaalde bedrag gedaan kan worden in de strijd tegen hersenkanker.