FC Utrecht een week in het teken van het WKZ

FC Utrecht een week in het teken van het WKZ

Al jaren hebben FC Utrecht en Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis een warme band. Ieder jaar komen er FC Utrecht spelers, trainers en staf in contact met kinderen in het WKZ tijdens de ‘WKZ-week’, waarbij niet alleen de kinderen op bezoek mogen bij FC Utrecht thuiswedstrijd, maar de voetbalclub ook naar de kinderen in het WKZ toe komt voor allerlei activiteiten. Ook dit jaar komt FC Utrecht langs bij de kinderen tijdens de ‘WKZ-week’.

Even niet ziek voelen

Gedurende deze hele week willen FC Utrecht samen met het WKZ de kinderen in het ziekenhuis even laten vergeten waarom zij in het ziekenhuis zijn. FC Utrecht wil alle kinderen de aandacht geven die zij verdienen en voor even een glimlach op het gezicht toveren. Met de WKZ-week hoopt FC Utrecht de kinderen een onbezorgde, mooie week te geven. “Het is fantastisch om te zien hoe dit ieder jaar weer voor afleiding zorgt bij de kinderen. De FC Utrecht spelers vermaken de kinderen op een perfecte wijze en zorgen ervoor dat de kinderen zich even niet ziek voelen” vertelt Ewout Tuyt, coördinator van het Kindertheater WKZ.

Een week lang is er tijd voor spellen, foto’s, handtekeningen, knuffels en praatjes. Tijdens een persconferentie mogen kinderen de spelers alles vragen wat ze willen. Dit jaar worden de rollen echter ook omgedraaid, en zullen de spelers de kinderen uitgebreid naar hun verhaal vragen.

Programma

  • Maandag 8 april: 14:45-16:30 uur – Aftrap FC Utrecht/WKZ-week met voetbalclinic d.m.v. voetbalspellen door FC Utrecht trainers
  • Dinsdag 9 april: 15:00 – 17:00 uur -Bezoek spelers aan WKZ, inclusief persconferentie en Meet&Greet
  • Woensdag 10 april: 14:30 – 16:30 uur  – Filmmiddag
  • Donderdag 11 april: 14:30-16:30 uur – WKZ dierendag!Tiger en Tigergirl komen op bezoek!
  • Vrijdag 12 april: 10:00 – 12:00 uur-  Voorlezen van FC Utrecht OldStars bij de kinderen aan bed
  • Zondag 14 april – 16:45 uur – FC Utrecht – Vitesse

Wedstrijdbezoek

Nadat FC Utrecht op bezoek is geweest in het WKZ worden de rollen omgedraaid. Op zondagmiddag 14 april kunnen de kinderen met een ouder een thuiswedstrijd tegen Vitesse bijwonen.
Wilt u de wedstrijd ook bijwonen? Reserveer dan je tickets via www.fcutrecht.nl/wkz. Per ticket gaat er €1,- naar de Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis. De opbrengst komt ten goede van de realisatie van de 32ste skybox in het WKZ. De komst van deze box zorgt ervoor dat kinderen van het WKZ elke dag van het jaar samen kunnen gamen, chillen of genieten van een voetbalwedstrijd van FC Utrecht op het grote scherm.