FC Utrecht's 32ste skybox geopend in het WKZ

FC Utrecht's 32ste skybox geopend in het WKZ

Het was vandaag groot feest in het Wilhelmina Kinderziekenhuis! De ingepakte ruimte in de centrale hal werd eindelijk ontdaan van het pakpapier en daarmee kwam de 32e skybox van FC Utrecht tevoorschijn. Samen met Thijs van Es (algemeen directeur FC Utrecht) en Edward Nieuwenhuis (hoofd Kindergeneeskunde van het WKZ) hebben kinderen in het WKZ de skybox officieel geopend.

FC Utrecht

Al jaren hebben FC Utrecht en Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis een warme band. De selectie van FC Utrecht brengt ieder jaar een bezoek aan het kinderziekenhuis om de kinderen even te laten vergeten dat ze ziek zijn. Met de ingebruikname van de skybox is FC Utrecht er altijd voor de kinderen van het WKZ. De kinderen kunnen er elke dag van het jaar terecht om samen te gamen, te chillen of te genieten van een voetbalwedstrijd van FC Utrecht. In de box zijn onder meer spellen, videogames en boeken voor de kinderen en er hangt een groot LED-scherm, zodat vanuit de skybox de wedstrijden van FC Utrecht ook bekeken kunnen worden.

Realisatie skybox in het WKZ

FC Utrecht en Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis organiseerden samen een groot aantal acties om geld op te halen voor de realisatie van de skybox in het WKZ. Er is o.a. tijdens de wedstrijd gecollecteerd, er vond een veiling van gesigneerde shirts en de wedstrijdbal plaats in het stadion en de wedstrijdshirts van de wedstrijd van afgelopen zondag zijn online geveild. Met een prachtig resultaat!