Feest! 135 Jaar Wilhelmina Kinderziekenhuis

Feest! 135 Jaar Wilhelmina Kinderziekenhuis

Het is tijd om de slingers op te hangen en de ballonnen op te blazen, want deze week staat in het teken van het 135-jarig bestaan van het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ)! Om dit jubileum te vieren staan er de hele week leuke activiteiten op de planning. Zo staat ‘Het Fotohokje’ klaar om samen leuke herinneringen vast te leggen. Begin je dag met een glimlach bij de koffiecorner, waar je gratis kunt genieten van koffie, thee en lekkernijen. En voor de creatievelingen onder ons, is er de mogelijkheid om in slechts twee minuten je eigen sleutelhanger te maken.

Eén wens op onze verlanglijst

Bij jarig zijn horen cadeaus. Maar in plaats van cadeautjes voor het WKZ, hebben we 1 grote wens bovenaan ons verlanglijstje staan: een glimlach op het gezicht van ieder kind dat is opgenomen of onder behandeling is in ons ziekenhuis. Dat lukt met de vele activiteiten in het nieuwe Kindertheater, zoals optredens, spelletjes en Sinterklaas- en Kerstvieringen. Het organiseren van al deze activiteiten vraagt financiële steun, want deze kosten vallen niet binnen ons zorgbudget. Vier onze verjaardag mee en geef de kinderen een speciaal cadeau door bij te dragen aan de activiteiten in het Kindertheater.

Geef het WKZ een cadeau

Wat maakt het WKZ zo bijzonder?

Bekijk de video WKZ 135 jaar.

Terug in de tijd: sinds 1888

De geschiedenis van het Wilhelmina Kinderziekenhuis gaat terug naar 1888. Het Utrechts kinderziekenhuis stond toen aan de Oude Kerkstraat en had acht bedden. Dit jaar vieren we ons 135-jarig jubileum en bieden we kindzorg met alle faciliteiten onder één dak. Lees meer over de geschiedenis.