Fietsen voor het goede doel

Fietsen voor het goede doel

Classico Giro Utrecht

Zondag 26 mei vertrekken duizenden wielrenners vanaf Utrecht Science Park richting het prachtige landschap van de Utrechtse Heuvelrug. Daarbij horen ook delen van het Giro d’Italia parcours. De Classico Giro Utrecht is sinds 2010 een jaarlijks terugkerend evenement voor recreatieve en sportieve fietsers uit het hele land. De 9e editie van de Classico Giro Utrecht vindt wederom plaats vanaf het Utrecht Science Park.

Goede doel

Elk jaar steunt de fietstocht een goed doel. In 2019 is dat een project in het Wilhelmina Kinderziekenhuis. De opbrengst van de fietstocht gaat naar activiteiten voor afleiding en ontspanning, zodat kinderen even vergeten ziek te zijn. Het kindertheater, vermaak aan bed, spelletjes, knutselspullen, de Sint- en Kerstviering, zijn voorbeelden van mooie projecten voor afleiding en ontspanning. Om alle activiteiten te organiseren en te zorgen voor een kindvriendelijk verblijf, is veel geld nodig. Deze kosten vallen vallen namelijk niet in een zorgbudget.

Fiets je mee?

Neem deel aan de unieke pelotonstocht over de Utrechtse Heuvelrug van 110 km of schrijf je in voor de vrije toertochten van 150, 110, 75 of 35 km. En als je dat toch goed bezig bent, laat je sponsoren voor het goede doel en maak hier een actiepagina aan!

Aftermovie Classico Giro