Geef om het vrouwenhart

Geef om het vrouwenhart

Vrienden UMC Utrecht en Wilhelmina Kinderziekenhuis start de campagne ‘Geef om het vrouwenhart’. Het doel is geld ophalen voor onderzoek naar hartfalen bij vrouwen. Dat is hard nodig. 

De signalen dat er iets aan de hand is met het hart zijn bij vrouwen vaak anders dan bij mannen. Vrouwen hebben meestal heel andere klachten dan de typisch bekende hartklachten, zoals druk op de borst en uitstralende pijn naar de armen. Daarom worden hartziekten bij vrouwen niet op tijd herkend en overlijden nog te veel vrouwen onverwacht en onnodig aan de gevolgen daarvan. Ook is de behandeling van hart- en vaatziekten vaak ontwikkeld en getest bij mannen en daardoor minder effectief bij vrouwen. Dit moet veranderen.

Oplossing

Onderzoekers van het UMC Utrecht werken aan een oplossing. Zij doen onderzoek naar hart- en vaatziekten bij vrouwen. Dr. Hester den Ruijter: “Dit is essentieel, omdat we weten dat mannen- en vrouwencellen zich anders gedragen”. Het doel van de onderzoeken is om hart- en vaatziekten bij vrouwen sneller te ontdekken, beter te behandelen en waar mogelijk zelfs te voorkomen.

Hoe je kunt helpen?

Voor dat onderzoek is geld nodig. Met deze campagne hoopt Vrienden UMC Utrecht zo veel mogelijk geld op te halen voor zes verschillende onderzoeken naar het vrouwenhart. Op de website www.vriendenumcutrecht-wkz.nl is alles te lezen over deze onderzoeken. Wil je de campagne steunen? Koop dan een mooie armband van HEART TO GET. Voor jezelf, een vriend(in), of bijvoorbeeld als cadeautje voor moederdag. Kijk snel op de website en steun het vrouwenhart!