Onderzoek neuro-blastoom kinderkanker mogelijk door grote gift Villa Joep

Onderzoek neuro-blastoom kinderkanker mogelijk door grote gift Villa Joep

Neuroblastoom is een kwaadaardige tumor die ontstaat uit een deel van het zenuwstelsel. Het is een specifieke en moeilijk te behandelen vorm van kanker bij kinderen die verantwoordelijk is voor 15 procent van de sterfte door kinderkanker. De neuroblastoom tumorcellen verstoppen zich voor het afweersysteem, waardoor de tumorcellen van deze zeldzame vorm van kinderkanker niet opgeruimd kunnen worden.

Met de bijdrage van Villa Joep kan een vier jaar durend onderzoek worden opgezet naar een hulpje voor het afweersysteem. Dat hulpje kan het afweersysteem helpen bij het vinden en bestrijden van neuroblastoom.

"Deze bijdrage is een enorme stimulans voor het onderzoek in het UMC Utrecht." Mathilda Cremer, Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis

Wilt u ook graag bijdragen aan onderzoek naar neuroblastoom of ander kankeronderzoek?

Er zijn verschillende manieren om het afweersysteem te helpen, zoals door het extra te stimuleren of juist door de rem die de tumorcellen op het afweersysteem zetten er weer af te halen. Dr. Stefan Nierkens en dr. Jaap Jan Boelens onderzoeken op de juiste combinatie van die manieren om het afweersysteem optimaal uit te rusten om neuroblastoomcellen aan te vallen. In de video hieronder leggen zij hun onderzoek uitgebreid uit:

 

Villa Joep

Villa Joep is een non-profitorganisatie en heeft als doelstelling om neuroblastoom kinderkanker de wereld uit te helpen door de overlevingskansen voor ieder kind met deze aandoening stelselmatig te verhogen. Zij willen dit realiseren door het (co-)financieren van gericht onderzoek op dit gebied. 100% van de donaties die Villa Joep ontvangt gaan direct naar onderzoek.