Impressie Dress Red Day in het UMC Utrecht en thuis

Impressie Dress Red Day in het UMC Utrecht en thuis

Dinsdag 29 september was het Dress Red Day in het UMC Utrecht én thuis. Door deze dag iets roods te dragen, vroegen we aandacht voor hart- en vaatziekten bij vrouwen. Een impressie van foto’s, selfies en films van onze collega’s in het UMC Utrecht en van de verschillende thuiswerkplekken.

​​​

In Nederland leven naar schatting 750.000 vrouwen met een hart- of vaatziekte. Ze vormen al jarenlang één van de belangrijkste doodsoorzaken bij vrouwen: één op de vier vrouwen overlijdt er aan. Op Dress Red Day wordt hiervoor extra aandacht gevraagd.

Dress Red Day in het UMC Utrecht 2020

Roeiend de Atlantische Oceaan over voor het vrouwenhart

Iris, Melissa, Renate en Marieke gaan in december iets heel bijzonders doen: meedoen aan de Talisker Whiskey Atlantic Challenge 2020, de zwaarste roeiwedstrijd ter wereld. Onder de naam ‘Atlantic Dutchesses’ zullen zij in 40 tot 60 dagen de Atlantisch Oceaan over roeien. Ze zetten zich met deze tocht in voor een doel dat hen nauw aan het hart ligt: onderzoek naar het vrouwenhart in het UMC Utrecht, Hester den Ruijter, hoogleraar hart- en vaatziekten bij vrouwen, licht in onderstaande video toe waarom aandacht voor dit thema noodzakelijk is.

Hartaandoeningen vrouwen onderbelicht

In het kader van Dress Red Day was Hester den Ruijter te gast in de vijf uur show van SBS6. Bekijk het fragment ‘Hartaandoeningen vrouwen onderbelicht‘ terug.