Inzamelingsactie zet strijd van Peter voort

Inzamelingsactie zet strijd van Peter voort

Na een moedige strijd verloor Peter Dingemans afgelopen december het gevecht tegen CLL (Chronische Lymfatische Leukemie). Om de strijd van Peter voort te zetten is zijn familie een inzamelingsactie gestart. Maandag 20 januari kwam de familie langs om een cheque te overhandigen met een overweldigend bedrag: 12.200 euro!

 

Vrouw van Peter, Karin, en hun kinderen (Jurgen, Maarten en Ester) hebben de inzamelingsactie opgezet. Het is hartverwarmend om te zien hoeveel mensen gehoor hebben gegeven aan de oproep om deze actie te steunen. Daarmee leveren zij een bijdrage aan het vervullen van de ultieme wens van hun vader/man: meer onderzoek naar de ziekte waar hij samen met de artsen van het UMC Utrecht tegen heeft gestreden.

Meer onderzoek

Maandag 20 januari kwam de familie langs bij dr. Rimke Oostvogels, hematoloog in het UMC Utrecht, de behandelend arts van Peter Dingemans. Ze overhandigden haar een cheque van 12.200 euro, een geweldig bedrag. “Voor een prachtige donatie als deze zijn wij enorm dankbaar, dit helpt ons echt om meer onderzoek te kunnen doen naar deze ziekte en nieuwe behandelmogelijkheden. Daarmee hopen we toekomstige patiënten met CLL en aanverwante ziekten beter te kunnen behandelen.” De opbrengst van de inzamelingsactie gaat naar belangrijk onderzoek. “We werken momenteel aan een nieuwe vorm van immuuntherapie.” licht dr. Oostvogels toe. “Bij CAR-T cel therapie maken we gebruik van bepaalde afweercellen – de zogenaamde T-lymfocyten – van de patiënt, waarin een stukje DNA wordt ingebouwd zodat deze cellen worden geprogrammeerd om kwaadaardige cellen op te sporen en uit te schakelen. Deze behandeling wordt al bij verschillende vormen van bloed- en lymfeklierkanker succesvol toegepast en we willen onderzoeken of dit ook bij CLL en andere aanverwante ziekten effectief kan zijn. De resultaten bij vergelijkbare ziekten zijn tot nu toe veelbelovend, hoewel de bijwerkingen helaas ook ernstig kunnen zijn. We willen daarnaast dan ook graag beter begrijpen welke patiënten het meeste risico lopen op deze bijwerkingen en hoe we dit mogelijk kunnen voorkomen.”

De strijd gaat door

Hoewel de familie van Peter een prachtige cheque langs heeft gebracht bij dr. Rimke Oostvogels, kan er nog steeds gedoneerd worden zodat de artsen van het UMC Utrecht onderzoek kunnen blijven doen naar de behandeling van CLL. “Iedereen die Peter kent, zou weten dat dit zijn ultieme wens zou zijn geweest.”

Wilt u ook graag bijdragen?