• Nieuws
  • Verblijf & Activiteiten in het UMC Utrecht
  • December 2020

Wij brengen het ziekenhuis in kerstsferen. Helpt u ook mee?

Deel dit via:

Kerst zal er dit jaar voor ons allemaal anders uitzien. En dit geldt zeker voor de patiënten die deze dagen in ons (kinder)ziekenhuis verblijven. Patiënten, bezoekers en medewerkers verdienen dit jaar dan ook, meer dan ooit, een hart onder de riem. De kerstversiering en activiteiten worden mogelijk gemaakt door de donateurs van Vrienden UMC Utrecht & WKZ. Kijk hoe ook u kunt helpen!

Kerst doorbrengen in een ziekenhuisbed is dit jaar nog lastiger, want door corona is bezoek beperkt en kunnen lang niet alle activiteiten doorgaan. Daarom brengen wij dit jaar de kerst naar de patiënten en zorgmedewerkers. Dat doen we door het UMC Utrecht en het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) in kerstsferen te brengen en alle patiënten – groot en klein – een kerstcadeautje te geven. Nét dat beetje extra om hen een glimlach te bezorgen en even te laten vergeten dat ze ziek zijn.

Een kerstvriendje voor iedereen

Als je in het ziekenhuis ligt tijdens de feestdagen kun je je soms best even alleen voelen. Een klein gebaar maakt dan een groot verschil. Gunt u de kinderen in het WKZ of patiënten in het UMC Utrecht een “kerstvriendje”? Voor elk tientje dat wordt gedoneerd, geven wij een kerstvriendje (een unieke nijntje-sleutelhanger) aan een patiënt.

Extra smakelijke Qalkoen

Staat er kalkoen op het kerstmenu? Bestel hem dan dit jaar bij Deli33 & Vleeschmeester. Dan haal je niet alleen een culinaire Qalkoen in huis – met de “q” van quarantaine, maar doneer je ook aan het goede doel. Van iedere verkochte Qalkoen gaat namelijk 10 euro naar de vier grootste kinderziekenhuizen van Nederland. Dat laat de Qalkoen extra lekker smaken!

Kom in actie of doneer

Kom zelf in actie! Ga oliebollen bakken & verkopen, ren zo ver als je kunt en laat je sponsoren of doneer je eindejaarsbonus van je werk. Een eenmalige bijdragen overmaken kan natuurlijk ook.