Kinderen voor Kinderen op bezoek in het WKZ

Kinderen voor Kinderen op bezoek in het WKZ

Morgenochtend brengt Kinderen voor Kinderen een nieuwe liedje uit! Het nummer gaat over een ziek iemand in je familie hebben. Dat is niet leuk, en kan voor de hele familie zwaar zijn. Gelukkig doet het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) haar best om een verblijf voor de patiënt én de familie zo fijn mogelijk te maken. Dat weet ook Lennart (10). Zijn grote zus Dominique (12) moest afgelopen zomer meerdere weken in het WKZ doorbrengen.

Het nieuwe Kinderen voor Kinderen liedje ‘Sorry’ verkent het thema ziekte in de familie. Om ieder liedje aan te kondigen maakt Kinderen voor Kinderen een aflevering over het onderwerp. Lennart speelt de hoofdrol in de aflevering van morgenochtend. Zijn grote zus heeft een spieraandoening (juveniele dermatomyositus), en moest daarom meerdere weken in het ziekenhuis doorbrengen.

Het liedje zal verschijnen op het nieuwe album dat Kinderen voor Kinderen binnenkort uit zal brengen. In voorbereiding daarop wordt komende weken wekelijks een nieuw liedje onthuld in het televisieprogramma Kinderen voor Kinderen op weg naar de Grote Show, iedere zaterdag om 10:00 uur bij Zapp op NPO 3. Morgenochtend kun je Lennart en Dominique in het WKZ zien! Kijk je mee?

Een fijn verblijf

Het ziekenhuisverblijf van Dominique was lastig voor het hele gezin, ook voor Lennart. Zijn zus voelde zich ziek, dat is niet leuk, en ook hij moest veel in het ziekenhuis zijn om met haar en hun ouders mee te gaan naar afspraken en op bezoek te komen. Gelukkig zet het personeel van het WKZ zich samen met Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis in om het verblijf voor zowel de patiënt als de familie zo fijn mogelijk te maken.

In het ziekenhuis slapen is vaak ook niet leuk. Onderzoeken zijn vervelend en veel kinderen voelen zich eenzaam, onzeker en missen hun thuis en vriendjes. Dat heeft ook Dominique ervaren, vertelt zij in haar filmpje:

https://www.youtube.com/watch?v=REdfIuyjr3A

Samen zorgen voor afleiding en ontspanning

Wij vinden het heel belangrijk dat de kinderen af en toe even vergeten dat ze ziek zijn. Een kindvriendelijke omgeving en de wekelijkse activiteiten helpen daarbij.

Om daar voor te zorgen is veel geld nodig. Want deze kosten vallen niet in een zorgbudget. U kunt ons daarbij helpen! Klik hier voor meer informatie.

Wilt u ook zo’n super schattige gehaakte nijn? Bestel hem hier en draag bij aan een fijn verblijf voor de kinderen in het WKZ.

Dominique en Lennart laten de gehaakte nijntjes zien. Koop er hier zelf eentje!

Steun de kinderen in het WKZ