Kletspakket voor kinderen van ouders met kanker

Kletspakket voor kinderen van ouders met kanker

Jongere mensen met kanker hebben andere vragen dan oudere patiënten, en hebben andere zorg nodig. Zoals: hoe vertel je je kind dat je kanker hebt? Eén van de moeilijkste dingen die patiënten met kinderen te wachten staat, als de diagnose is gesteld. Om hen te ondersteunen is onlangs in het UMC Utrecht het AYA kletspakket gelanceerd.

Uitreiking eerste kletspakket in het UMC Utrecht

Hoe vertel je je kind dat je kanker hebt?

Uit die behoefte komt het AYA kletspakket voort. Want ga je kind maar eens zeggen dat je levensbedreigend ziek bent. Welke woorden kies je? Op welk moment? Is er wel een juist moment? Het pakket bestaat uit informatie, boekjes, een spelletje en knuffels voor kinderen van ouders met kanker. Een handvat om ouders steun in de rug te bieden bij het aangaan van dit moeilijke gesprek.

De eerste lading kletspakketten is mogelijk gemaakt door Vrienden van het UMC Utrecht en andere sponsoren. Deze pakketten bevatten informatie voor zowel ouders als kinderen. De boekjes, spelletjes en informatiemateriaal (folders, flyers en meer) zijn speciaal samengesteld voor kinderen van verschillende leeftijden. Om deze waardevolle kletspakketten te kunnen blijven aanbieden, zijn we afhankelijk van donaties. Wil je ons helpen?

Steun leeftijdsspecifieke zorg voor jongeren met kanker

AYA-ondersteuning met unieke zorg en extra’s

Onze droom is iedere AYA te ondersteunen met leeftijdsspecifieke zorg en extra’s zoals een gezellige AYA-lounge en kletspakketten voor gespreksondersteuning over de ziekte, behandeling en gevolgen.

Lees meer hoe jij projecten voor AYA’s kunt steunen