Vrienden UMC Utrecht als nieuw doel voor opbrengst afgeschreven hardware

Vrienden UMC Utrecht als nieuw doel voor opbrengst afgeschreven hardware

In het UMC Utrecht staat ontzettend veel apparatuur die dagelijks wordt gebruikt. Computers, beeldschermen, laptops, noem maar op. Wat gebeurt er eigenlijk met al die hardware als ze niet meer goed werken of afgeschreven zijn?

Voorheen werd alle oude apparatuur geïnventariseerd door het UMC Utrecht. Van door het hele ziekenhuis werd de apparatuur verzameld. Per item werd vervolgens bepaald wat de waarde was. Vaak lag die op niet meer dan een paar euro per item. Die paar euro’s moesten ook altijd weer terug komen bij de afdeling waar de apparatuur vandaan kwam. Dat zorgde voor een ontzettende administratieklus met minimale opbrengst. Naar aanleiding daarvan kwam Leon Wildner, teamleider bij de directie informatie technologie (DIT), op het idee om alle opbrengst naar één plek te brengen. Zo zouden die paar euro’s per divisie samen een aanzienlijke opbrengst vormen.

Daarom is er een nieuwe samenwerking aangegaan. Voortaan wordt afgeschreven apparatuur uit het UMC Utrecht en Wilhelmina Kinderziekenhuis duurzaam en verantwoord verwerkt door IT Donations. IT Donations is een organisatie die apparatuur verwerkt, en ieder bedrijf de mogelijkheid geeft de opbrengst daarvan te doneren aan een goed doel naar keuze. Zij nemen de afgeschreven apparatuur over en maken alles gecertificeerd leeg. Dat betekent dat er geen gevoelige data op straat kan komen te liggen. De restwaarde van alle UMC Utrecht apparatuur doneren ze vervolgens aan Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis!

In het half jaar dat deze actie loopt heeft het al bijna €11.000,- opgeleverd! Wij bestemmen dit bedrag om later dit jaar een project voor een aangenamer verblijf in het UMC Utrecht en Wilhelmina Kinderziekenhuis te financieren. Zo wordt een verblijf in het ziekenhuis, dankzij oude PC’s, iets prettiger gemaakt.