Melvins strijd gaat door

Melvins strijd gaat door

Op 26 november 2018 verloor Melvin, na lang vechten, de strijd tegen een agressieve hersentumor. Zijn vrienden missen hem ontzettend. Daarom zamelden zij met hun vriendengroep geld in om een prachtig boeket mee te kunnen nemen naar zijn begrafenis. Maar zoveel mensen misten Melvin en wilden bijdragen, dat de actie veel groter uitpakte en het nieuwe doel ook. Maandag 13 mei 2019 kwamen Melvins ouders en vrienden langs om een cheque te overhandigen met een overweldigend bedrag: 7.707 euro!

 

“We hebben Melvin leren kennen in Oostenrijk, als gepassioneerde skileraar” vertelt Okky, een van Melvins vriendinnen en initiatiefneemster. “Na zijn overlijden misten we hem enorm, en we wilden graag een mooi boeket meebrengen naar de begrafenis, namens de hele vriendengroep. Maar die actie liep een beetje uit de hand. Al gauw hadden we zo’n groot bedrag dat we met het allergrootste boeket nog aardig wat geld over zouden houden.”

"Via Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis konden we het geld speciaal doneren aan de artsen voor onderzoek omtrent de aandoening van Melvin. Dat voelt goed." Okky, een vriendin van Melvin

“Via Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis konden we het geld speciaal doneren aan de artsen en het onderzoek omtrent de aandoening van Melvin. Dat voelt goed, we weten nu precies waar het terecht komt” geeft Okky toe. “Bij grotere organisaties weet je dat niet. En toen we dat wisten zijn we de actie gaan verspreiden.” Zo kwam er een steeds groter wordende groep vrienden en familie in actie om onderzoek naar Melvins ziekte mogelijk te maken. Voor Melvin, voor alle nabestaanden, maar vooral voor iedereen die aan het vechten is tegen dezelfde verschrikkelijke ziekte.

Okky, initiatiefneemster actie en de ouders van Melvin

Meer onderzoek mogelijk

Gisteren kwamen de vrienden die de actie gestart zijn, samen met Melvins ouders, langs bij prof. dr. Robe, de neurochirurg, dr. Tatjana Seute, neuro-oncoloog en Ilse Vosman, verpleegkundig specialist neuro-oncologie die Melvin hebben behandeld. Daar overhandigden ze hem en zijn onderzoeksgroep een cheque van 7.707 euro, een geweldig bedrag. “We zijn hier echt ontzettend dankbaar voor” reageerde professor Robe. “Het is zo bijzonder om te zien dat vrienden en familie ons verder kunnen helpen waar de gewone zorg soms nog tekort schiet. Op dit moment wordt onderzoek naar hersentumoren en de behandelingen daar omheen nog weinig gefinancierd. Zonder donaties als deze zou ons onderzoek niet mogelijk zijn.”

De donatie van de vriendengroep gaat naar belangrijk onderzoek naar hersentumoren. “We zijn nu bezig met twee onderzoeken” licht professor. Robe toe. “Het ene onderzoek richt zich op het afweersysteem van patiënten met een hersentumor. Daarnaast zijn we bezig met onderzoek waarbij we de klinische gegevens die we hebben van een patiënt en een tumor, vergelijken met de biologische gegevens. We vergelijken dus eigenlijk wat we weten van de tumor met wat we weten van die persoon. Daarmee kunnen we kijken waarom een tumor zo snel ontwikkelt als hij doet. Dit is onderzoek waar een patiënt zoals Melvin over een aantal jaar veel baat bij kan hebben.” Melvins eerste prognose lag rond de tien tot vijftien jaar. Omdat de tumor echter zo snel ontwikkelde, daalde die prognose erg snel. “Als we weten waar dat door komt, kunnen we mogelijk behandelingen daarop aanpassen en het effect misschien zelfs remmen.”

De strijd gaat door

Hoewel de vriendengroep nu een prachtige cheque langs heeft gebracht bij prof. dr. Robe, zijn ze nog niet klaar. De actie staat nog steeds open. “We hopen dat toekomstige patiënten zoals Melvin hier veel aan gaan hebben, en dat zij misschien langer en in betere gezondheid blijven leven, of dat ze misschien wel genezen kunnen worden” vertelt Okky. Wil je ook graag bijdragen? Je kunt de actie voor Melvin hier steunen.

Ook bijdragen aan onderzoek naar hersentumoren?