Minder vergaderen, meer impact maken

Minder vergaderen, meer impact maken

Saai en elitair: dat was lange tijd het image van Lionsclub Barneveld. Volgens aankomend president Gerbrand Goede is dat beeld allang niet meer actueel. “We steken juist het liefst de handen uit de mouwen”, vertelt Gerbrand. Samen met andere leden van de Lionsclub kwam hij in actie voor de dochter van Minke en andere hartekinderen in het Wilhelmina Kinderziekenhuis.

Lionsclub

Voor wie niet bekend is met de Lionsclub eerst een stukje geschiedenis. De Lions werden opgericht in 1917, aan het einde van de Eerste Wereldoorlog. Zij trachten armoede en andere problemen op lokaal niveau te bestrijden. Als een olievlek verspreidde de club zich over steeds meer landen. Inmiddels heeft de serviceclub 1,4 miljoen leden wereldwijd en 430 Nederlandse afdelingen met in totaal zo’n tienduizend leden. De Barneveldse afdeling bestaat uit 25 mensen die samen een zo goed mogelijke afspiegeling van de gemeenschap vormen. Ze komen graag zelf in actie.

Merel

Misschien wel de meest bijzondere actie van de afgelopen tijd was voor het Wilhelmina Kinderziekenhuis. De Lionsclub werd onlangs benaderd door de Barneveldse Minke van Eekhout, wiens driejarige dochter een ernstige hartafwijking heeft. “Die werd kort na haar geboorte ontdekt”, vertelt Minke. Meerdere ziekenhuisopnames, vier openhartoperaties en vele polibezoeken volgden. “Daardoor werd het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht ons tweede huis”. Hoewel ze in de toekomst nog meerdere keren onder het mes moet gaan om haar hart goed te laten functioneren, gaat het momenteel “heel goed”, met Merel. “Ze ontwikkelt zich tot een heerlijke peuter”.

Tovertafel voor Kinderhartcentrum

Merel ligt samen met andere kinderen met een hartafwijking regelmatig voor langere periodes op de kinderIC en de afdeling Leeuw, de verpleegafdeling van het Kinderhartcentrum. Om de kinderen afleiding te bieden en beweging te stimuleren, wilde Minke zich graag inzetten om een Tovertafel op de afdeling te krijgen: een soort beamer die je boven een tafel hangt en die reageert op beweging.

Minke: “De Lionsclub Barneveld stond open voor een presentatie waarin ik vertelde over mijn ervaringen in het ziekenhuis, op de afdeling en met onze dochter.

In de krant

Lees het volledige artikel door op onderstaande afbeelding te klikken.

Barneveldse krant Lionsclub
Barneveldse Krant, dinsdag 20 april 2021