Nieuwe binnentuin WKZ geopend: kindvriendelijk én rolstoelvriendelijk

Nieuwe binnentuin WKZ geopend: kindvriendelijk én rolstoelvriendelijk

Het Wilhelmina Kinderziekenhuis had al lang een grote wens: een nieuwe, rolstoelvriendelijke binnentuin. Een tuin waarin alle kinderen uitgedaagd worden om te bewegen. Want, plezier en beweging zijn heel belangrijk voor de therapie en behandeling van kinderen. Dankzij de steun van donateurs en sponsoren van Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis werd deze binnentuin gerealiseerd. Na een verbouwing van ruim twee jaar werd gisteren het prachtige eindresultaat feestelijk geopend door Kees-Jan van der Klooster, voormalig Nederlands paralympisch topsporter en Sabir van de Kinderraad van het WKZ.

 

De oude, grotendeels betegelde en niet-rolstoelvriendelijke binnentuin van het WKZ is nu succesvol omgetoverd tot een uitnodigende, kind- en rolstoelvriendelijke speelruimte. Met een uniek op maat gemaakt hindernisparcours, speciaal ontworpen voor kinderen in rolstoelen. Nu kunnen alle kinderen genieten van dit ‘Parcours on Wheels’, waar ze kunnen spelen met stepjes, fietsjes en skelters of springen op een rolstoelvriendelijke trampoline. Er is ook een nieuwe, grote speelplek in de vorm van een speelbult. Onder de speelbult is een tunnel die ook toegankelijk is voor rolstoelers. 

"Ik sta hier als trots mens. Deze prachtige binnentuin biedt zieke kinderen en hun broertjes en zusjes een plek om buiten te spelen, plezier te hebben én therapieën te volgen. Het is een fijne, groene plek waar ze even kunnen ontsnappen aan de hectiek van het ziekenhuis." Frédérique van Berkestijn, Medisch afdelingshoofd kindergeneeskunde

Bewegen is gezond!

Dankzij donateurs, nalatenschappen en sponsoring heeft Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis de nieuwe binnentuin kunnen realiseren voor zieke kinderen en hun broertjes en zusjes. Hier kunnen ze niet alleen plezier hebben en bewegen, maar ook belangrijke therapieën ondergaan voor spierziekten en meedoen aan het WKZ Sportief programma. De tuin geeft zieke kinderen een fris, groen plekje om aan de hectiek van het ziekenhuis te ontsnappen!